ACTUALITATE 17 februarie 2023

Asfaltul – realizarea anului pentru primăria Covasna, dar și obiectiv pentru 2023

de Daniela Luca | 681 vizualizări

Stadiul lucrărilor de asfaltare a 11 străzi din Covasna a ajuns la aproximativ 80%, iar acest lucru se încadrează pe lista de reușite, spune primarul Gyerő József, contactat în cadrul campaniei Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, „Aleșii covăsnenilor prezintă: Realizarea anului 2022 și Obiectivul pe 2023”. În ceea ce privește obiectivul pentru anul curent, edilul spune că provocarea cea mai mare o reprezintă ducerea la bun sfârșit a proiectelor începute. 

Pe opt dintre cele 11 străzi vizate de proiect s-au pus două straturi de asfalt și s-a realizat infrastructura pietonală. Urmează amplasarea marcajelor și indicatoarelor rutiere. În cazul celorlalte trei străzi, s-a turnat primul strat de asfalt, iar lucrările ar trebui să se încheie până la începutul verii, spune Gyerő József. 

„Problema e că, atunci când lucrezi mult și ai și satisfacție, e greu să alegi doar o singură reușită. Depinde de perspectiva din care privești lucrurile. Dacă e să privesc din perspectiva contribuabililor, a covăsnenilor care așteaptă de la noi în primul rând o infrastructură de bază, adică apă, canal, drum, și dacă mă uit și din perspectiva volumului de lucru, a angajamentului și a energiei pe care noi am investit-o în acest proiect, atunci cred că, printre celelalte, cea mai mare reușită este aceea că am ajuns la un stadiu de circa 80% de finalizare a investiției pe 7.1 POR, respectiv reabilitarea rețelei drumurilor de intrare și drumurilor din stațiunea Covasna. Acest proiect include 11 străzi. (...) Deci este o investiție mare, care schimbă total paradigma în străzile acestea în care n-a fost niciodată asfalt, astfel încât aceasta este investiția cea mai mare și ne bucură și faptul că am reușit să facem plățile, în condițiile în care avem mari probleme pe aceste actualizări de costuri, pe deconturi, pe termenele foarte lungi de așteptare să se facă plățile de către minister. Dar acum am ajuns în situația în care am plătit tot ce s-a lucrat. Și asta este o satisfacție”, ne-a spus primarul din Covasna. 

Potrivit acestuia, în vârful listei cu obiective pentru anul curent se numără continuarea acestui proiect și închiderea lui în condiții potrivite.

„S-au mai semnat încă trei contracte pe PNRR. În cazul contractelor pe PNRR și pe Anghel Saligny, care s-au încheiat și se vor încheia, trebuie pornită toată procedura de achiziție a documentațiilor suport și ulterior de implementare a acestora. Cred că toate la un loc, pe care le-am câștigat pe Anghel Saligny și pe POR, reprezintă o provocare și o direcție a muncii noastre în care trebuie să performăm, fiindcă, dacă ne împotmolim, o să fie problemă mare. Provocarea este să facem față din punct de vedere al capacității administrative și al resurselor pentru cofinanțare și asigurarea tuturor finanțărilor necesare implementării acestor proiecte, astfel încât să atragem acești bani pentru care am pregătit cereri de finanțare, le-am depus și încheiem anul acesta, respectiv la sfârșitul anului trecut am încheiat contracte de finanțare”, a mai punctat Gyerő József. 

Această știre face parte din campania „Aleșii covăsnenilor prezintă: Realizarea anului 2022 și Obiectivul pe 2023”, lansată de redacția CovasnaMedia și Observatorul de Covasna. În cadrul demersului, am întrebat mai mulți reprezentanți ai autorităților locale care este cea mai mare realizare pentru instituția pe care o conduc înregistrată în 2022 și care este cel mai ambițios obiectiv pentru anul 2023.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 17 februarie 2023
pe Fabricii e cursa cu obstacole, antrenament pt raliul Paris Dakar
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.