ACTUALITATE 28 august 2019

Arta turnării clopotelor prezentată de maeștri din 6 țări

de Iulia Drăghici - Taraș | 742 vizualizări

Fierarii își prezintă meșteșugul la Sfântu Gheorghe 

Meșteri fierari din Italia, Ucraina, Rusia, Ungaria, Austria și România participă în perioada 6 – 8 septembrie a.c. la a IV-a ediție a Reuniunii Internaționale a Fierarilor. Evenimentul, care va avea loc în Piața Libertății, are ca temă tehnica turnării clopotelor. 

Activitățile sunt cuprinse sub cupola Reuniunii Internaționale a Fierarilor cu scopul de a prezenta valoarea profesiei tradiționale, frumusețea produselor din fier forjat, dar evenimentul funcționează, totodată, și ca un punct de întâlnire și discuție pentru meșterii fierari sosiți din diferite țări.

Meșterii participanți vor sosi din diferite țări europene (Italia, Ucraina, Rusia, Ungaria și Austria). Dânșii vor prezenta cu uneltele lor proprii, aduse de acasă, șiretlicurile profesiei lor. Din atracțiile programului colorat, organizatorii doresc să aducă în atenția publicului turnarea clopotelor, trasul șinelor pe roțile de la căruță și potcovirea cailor. În atelierul de fierărie amenajat în piața centrală, unde sunt așteaptați cu drag atât  cei mici, cât și cei mari, meșterii fierari vor prezenta locuitorilor orașului totul despre tehnica turnării clopotului”, transmit organizatorii evenimentului. 

De asemenea, spun aceștia, „cei interesați vor avea posibilitatea de a viziona lucrările făcute de meșterii fierari și de a cunoaște în ateliere de lucru pentru demonstrații procesele de lucru ale profesiei de fierar”. 

Meșterii fierari care participă la eveniment vor putea participa și la o conferință profesională și o vizită de studiu. 

Evenimentul este organizat de Casa de Cultură Kónya Ádám, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe. Proiectul a fost inițiat de maestrul fierar Nagy György. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.