ACTUALITATE 27 noiembrie 2016

„Armonii corale“ sau întâlnirea poeziei cu muzica pe scena TAM

de Sever Ioan Miu | 508 vizualizări

Sâmbătă seara, la Teatrul Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe, covăsnenii au fost așteptați la „Armonii corale“, un spectacol deosebit, născut din colaborarea dintre Corul de cameră Astra din Brașov și actrița TAM Camelia Paraschiv Katai.

Corul Astra, condus de prof. dr. Ioan Oarcea, și-a încântat auditoriul cu melodii deopotrivă laice și religioase, din repertoriul internațional - din Italia, SUA, Spania dar și de pe continentul negru - și național. Printre bijuteriile de extracție folclorică interpretate de Corul Astra s-a numărat și un colind cules la Sita Buzăului. Totodată, actrița Camelia Paraschiv Katai a impresionat spectatorii interpretând, cu sensibilitate, poezii de Aurel Dumitrașcu, Ionel Simota și Mihai Eminescu. Actrița a știut să-și surprindă deopotrivă publicul și partenerii de scenă, coriștii Astra, folosind poeziile drept prilej de „dialoguri” de la suflet la suflet. La finalul spectacolui, după aplauzele călduroase ale celor prezenți, dirijorul corului Astra și Camelia Paraschiv le-au oferit o nouă surpriză, declarându-le că nu au făcut nicio repetiție pentru momentele de interacțiune dintre actriță și membrii corului, acestea petrecându-se spontan. „Noi (...) suntem preocupați numai de problemele noastre cotidiene în loc să privim în noi, să ne amintim de mame, de iubire. Mulțumesc pentru acest experiment”, a spus prof. dr. Ioan Oarcea către Camelia Paraschiv Katai, adăugând, cu privirea la public: „Primul concert vocal-simfonic l-am avut-o cu o formatie instrumentală din Sfântu Gheorghe, cu Szilagyi Zsolt, un concert vocal simfonic memorabil. Se pare ca este ceva la dumneavoastră aici la Sfântu Gheorghe”.

Spectacolul „Armonii corale“ a fost organizat cu ocazia Zilei Naționale de către Fundația Mihai Viteazul și Liga Cultural-Creștină Andrei Șaguna, cu sprijinul Prefecturii județului Covasna, al Consiliului Județean Covasna și al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe.

spectacol Armonii corale (1)spectacol Armonii corale (2)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.