ACTUALITATE 12 aprilie 2023

Aripă nouă pentru policlinica din Sfântu Gheorghe

de Diana Pantelimon | 416 vizualizări

Consiliul Județean Covasna a aprobat, în ședința ordinară de joi, 6 aprilie a.c., devizul general și indicatorii tehnico-economici pentru extinderea corpului policlinicii Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, prin construirea de cabinete de Neurologie, centru Stroke și Imagistică prin rezonanță magnetică (IRM).

În cadrul ședinței, a fost adoptată și hotărârea privind predarea amplasamentului către Compania Națională de Investiții (CNI), care va realiza această investiție. 

„Legat de sistemul de sănătate, de Spitalul Județean de Urgență, am aprobat astăzi, în unanimitate, devizul general și indicatorii tehnico-economici pentru extindere corp policlinică pentru cabinetele de Neurologie, centru Stroke și Imagistică prin rezonanță magnetică. Prin urmare, realizarea extinderii clădirii asigură atât spațiile necesare pentru funcționare în condiții optime a laboratorului de Imagistică prin rezonanță magnetică, a cabinetelor de Neurologie și a unui centru Stroke, cât și extinderea blocului operator existent. Deci nu numai că am adoptat indicatorii tehnico-economici, ci deja am adus o hotărâre a Consiliului Județean Covasna prin care transferăm proprietatea județului, această suprafață pe care se va construi spitalul, la Compania Națională de Investiții, pentru că deja am ajuns în faza în care această companie va finanța cu 39 de milioane de lei  extinderea policlinicii”, a explicat președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, după ședința ordinară, în conferința de presă numită „Info Județean”, care s-a transmis și live pe Facebook.

Extinderea policlinicii din Sfântu Gheorghe este de bun augur deoarece, în prezent, este supraaglomerată.

În prezent, activitatea care urmează să se desfășoare în extinderea propusă a clădirii existente se desfășoară în cadrul întregului complex spitalicesc. Accesul pacienților de la ambulatoriu la laboratorul de Imagistică prin rezonanță magnetică (IRM) este unul greoi. De aceea, aparatul disponibil nici nu este utilizat la capacitate maximă. În plus, cabinetele de consultații de la Secția Neurologie sunt vizitate zilnic de un număr ridicat de persoane, ceea ce face ca spațiile de care dispune în prezent spitalul să fie în general supraaglomerate, mai ales sălile de așteptare și căile de circulație. Prin urmare, realizarea extinderii clădirii asigură atât spațiile necesare pentru funcționarea în condiții optime a laboratorului de Imagistică prin rezonanță magnetică (IRM), a cabinetelor de Neurologie și a unui centru Stroke, cât și extinderea blocului operator existent în Corpul E. Extinderea clădirii policlinicii este, așadar, o continuare firească și necesară a eforturilor depuse până în prezent pentru Spitalul Județean, în vederea creării de condiții cât mai bune pentru diagnosticarea și tratarea pacienților în regim ambulatoriu”, a transmis Tamás Sándor, citat într-un comunicat de presă transmis ulterior. 

Valoarea totală a investiției se ridică la 39 de milioane de lei, din care 38,8 milioane finanțați prin Compania Națională de Investiții.

Sursa foto: Biroul de presă al Consiliului Județean Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.