ACTUALITATE 21 septembrie 2016

Arhitectura în dialog cu societatea, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 786 vizualizări

Bienala [arhitectura.6] ajunge, în perioada 23 – 25 septembrie, în orașul Sfântu Gheorghe. Covasna este al patrulea județ din totalul de șase în care se organizează acest eveniment, care își propune să creeze un dialog între arhitectură şi societate.

La ediția de anul acesta a concursului de proiecte [arhitectura.6] au fost înscrise 82 de proiecte. „Dintre acestea, după etapa de preselecție, au rămas 56 de proiecte pe care le puteți viziona în expoziție. Proiectele au fost selectate de un juriu prestigios, format din 5 arhitecți și un jurnalist: Șerban Sturdza (București), Oana Simionescu (Timișoara), Tiberiu Bucșa (Cluj-Napoca), Adrian Șerbescu (București), jurnalist Andrei Popov (București), Alex Axinte (București). Jurizarea finală a proiectelor a avut loc la Târgu Mureș, iar pe 2 septembrie au fost anunțate proiectele nominalizate și câștigătoare la fiecare secțiune”, arată un comunicat de presă.

„Scopul principal al bienalei [arhitectura.6] este recunoașterea excelenței în practica de arhitectură contemporană. Selectarea celor mai bune proiecte din ultimii doi ani ale arhitecților județelor Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu și Vâlcea, premierea lor și expunerea publică sunt nucleul programului”, arată aceeaşi sursă.

Programul de la Sfântu Gheorghe

Programul [arhitectura.6] din reședința noastră de județ începe vineri, 23 septembrie la ora 17.00, cu vernisajul expoziției în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe. Aceasta va fi deschisă de președintele Ordinului Arhitecților filiala Brașov-Covasna-Harghita, Johannes Bertleff.

Sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 11.00 va avea loc un atelier de fotografie coordonat de arcitect-fotograf Andrei Mărgulescu din București. Acţiunea va avea loc la Spațiul de Artă Contemporană Magma. Participarea este gratuită, deschisă oricărei categorii de vârstă sau nivel de pregătire. Înscrieri se fac la tel. 0721 67 69 40 sau arhitectura6@gmail.com

Duminică, 25 septembrie, va avea loc un atelier de scenografie pentru copii, cu vârste între 6 şi 11 ani. Activitatea începe la ora 10.00 şi se desfăşoară în foaierul Teatrului Andrei Mureșanu. Participarea este gratuită, înscrieri se fac la tel 0721 67 69 40 sau arhitectura6@gmail.com.

Bienala [arhitectura.6] este organizată de Ordinului Arhitecţilor din România, filialele Teritoriale Braşov-Covasna-Harghita, Sibiu-Vâlcea şi Mureş.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.