ACTUALITATE 20 mai 2010

Arestat pentru șantaj și ameninţări

de Covasna Media | 599 vizualizări

Tribunalul Covasna a dispus ieri arestarea preventivă pentru 29 de zile a unui bărbat în vârstă de 37 de ani, din Sfântu-Gheorghe, care împreună cu concubina lui este cercetat pentru șantajarea și ameninţarea unei femei din municipiu.

Suspectul, N. Jozsef, a fost arestat preventiv după ce marţi fusese prins în flagrant de poliţiştii de la Biroul Investigaţii Criminale în timp ce, împreună cu consoarta lui, B. Erzsebet, șantajau o femeie, arată Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna.

Victima s-a adresat poliţiştilor, cărora le-a declarat că a luat 800 de lei împrumut de la cei doi la sfârşitul anului trecut, fără să fi întocmit însă acte. În timp, femeia spune că a reuşit să le restituie suma împrumutată, dar cei doi îi solicitau, ameninţând-o cu acte de violenţă şi chiar cu moartea, o sumă mult mai mare, de 4.600 de lei, pe motiv că diferenţa ar reprezenta dobânda.

Potrivit IJP, în urmă cu cinci zile cei doi suspecţi s-au întâlnit cu femeia pe stradă, au lovit-o şi i-au solicitat o sumă de bani în mod nejustificat în contul presupusei datorii, stabilindu-i termenul de plată în data de 18 mai.

La această dată, femeia a ridicat alocaţia pentru creşterea copiilor de la oficiul poştal din centrul municipiului, suspeciţii au urmărit-o și după ce a ieşit au oprit-o şi i-au solicitat banii.

„După discuţii în contradictoriu partea vătămată i-a dat bărbatului o bancnotă de 50 de lei, marcată anterior, după care cei doi au început să o împingă pe victimă, moment în care s-a realizat flagrantul”, arată poliţiștii.

În urma cercetărilor și audierilor, cei doi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore în Arestul IPJ Covasna, iar azi au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, numai bărbatul fiind arestat. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi.

Ana Sidon

Teme articol: bani flagrant santaj amenintari
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Janos Iuhas, 24 mai 2010
Dar şi dacă te iei cu ei faci o greşală. Bine, poate unii de disperare.
romanu, 20 mai 2010
rusine la politia tf din zona gari pt ca acei tigani actionau de mai multa vreme in zona gari si nu luau masuri
oblio, 20 mai 2010
Oricum, felicitari pentru Politie, mai mult decit nimic.
Maria ANDREESCU, 20 mai 2010
CEA MAI HILARA PARTE ESTE CA CEA CARE I-A DENUNTAT A FOST COMPLICEA LOR LA NENUMARATE CAZURI DE FURT SI TALHARIE!!! PARTE VATAMATA?! ASTA E INFRACTOARE LA FEL CA SI EI! ORICUM PANA NU PRIND ORGANELE citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.