ACTUALITATE 25 martie 2021

Arestat la domiciliu pentru un dublu refuz de prelevare de probe biologice și conducere fără permis

de Iulia Drăghici - Taraș | 2065 vizualizări

Bărbatul în vârstă de 53 de ani cercetat de polițiști pentru infracțiunile de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice (două fapte) și conducere a unui vehicul fără permis de conducere, este în arest la domiciliu pentru 30 de zile, potrivit hotărârii Judecătoriei Târgu Secuiesc.  

În continuarea informării din data de 23 martie a.c., privind bărbatul de 53 de ani cercetat de polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Covasna sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, (două fapte) și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, vă informăm asupra faptului că, la data de 23 martie a.c., acesta a fost prezentat Judecătoriei Târgu Secuiesc pentru luarea măsurilor legale.

În urma deliberărilor, instanța a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile față de bărbatul în cauză.

Precizăm faptul că arestul la domiciliu este o măsură preventivă reglementată de Codul de Procedură Penală și nu poate înfrânge principiul prezumției de nevinovăție”, a transmis miercuri, într-un comunicat de presă, IPJ Covasna. 

Bărbatul în vârstă de 53 de ani, reținut pentru 24 de ore de polițiștii din Covasna, este cercetat pentru că a refuzat, de două ori, prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Mai mult, după ce prima dată a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe și apoi a plecat acasă, după ce i s-a reținut permisul, la câteva ore a fost din nou prins de polițiști conducând mașina. Cele două întâmplări au avut loc luni, la interval de câteva ore. 

Mai exact, în 22 martie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii rutieri au oprit pentru control, pe strada Pava de Jos din orașul Covasna, autoturismul în care se afla bărbatul. 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă conducătorul auto a refuzat”, spune poliția. 

Așa că, l-au dus la spital pentru recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei, dar și aici a refuzat. Atunci, polițiștii i-au reținut permisul de conducere în vederea suspendării.

Dar, câteva ore mai târziu, în jurul orelor 22:00, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Covasna l-au depistat în trafic pe bărbat, în timp ce conducea același autoturism în orașul Covasna.

Și de această dată bărbatul a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest sau prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a informat IPJ Covasna. 

Ulterior, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, (două fapte) și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.