ACTUALITATE 20 iunie 2020

Arestat la domiciliu după ce a intrat cu mașina în peretele unui imobil

de Iulia Drăghici - Taraș | 1244 vizualizări

Conducătorul auto nu avea permis și era și băut

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile pe numele unui bărbat care joi, 18 iunie, a fost implicat într-un accident de circulație la Malnaș. Cercetările efectuate de oamenii legii au arătat că bărbatul care a intrat cu mașina în zidul unui imobil din Malnaș nu avea permis de conducere, dar avea, în schimb, o alcoolemie foarte mare.

„În data de 19.06.2020 Parchetul de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul M.R. pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului prevăzută de art.336 alin.1 C.pen. şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere prev. de att.335 alin. 1 C.pen. în aceeaşi dată, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sf. Gheorghe a admis propunerea parchetului de luare a măsurii arestării la domiciliu a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

S-a reţinut că, în data de 18.06.2020, în jurul orei 01:20, inculpatul M.R. a condus un autoturism pe D.N. 12, pe sensul de mers Sf. Gheorghe spre Miercurea Ciuc şi, la km. 27+550 m, în localitatea Malnaş, judeţul Covasna a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat în peretele unui imobil din localitate.

În cursul cercetărilor, s-a stabilit că, inculpatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi avea o alcoolemie de 0,86 g% o alcool pur în sânge”, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Oamenii legii transmit că se continuă cercetările în cauză și totodată fac și „precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai arată aceeași sursă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.