ACTUALITATE 28 martie 2020

Arest pentru 30 de zile pentru cei care au devastat o casă și au tâlhărit un bărbat din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1800 vizualizări

În data de 27.03.2020 Parchetul de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de şase inculpaţi, dintre care unul minor, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. În aceeaşi dată, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sf. Gheorghe a admis propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii majori pentru o perioadă de 30 de zile.

S-a reţinut că, în data de 25.03.2020, în jurul orelor 21.00, cei şase inculpaţi au pătruns prin efracție în locuința persoanei vătămate în vârstă de 67 de ani situată la etajul 1 al unui bloc de locuințe din mun. Sf. Gheorghe. Inculpații au lovit în mai multe rânduri persoana vătămată, i-au solicitat bani și au căutat prin locuință bunuri și sume de bani pentru a le sustrage, reușind să-și însușească în aceste împrejurări suma de 1660 lei și un telefon mobil. În urma actelor de agresiune exercitate de inculpați, persoana vătămată a suferit leziuni care care au necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Organele de poliție au fost sesizate prin apel 112 de un locatar al imobilului care a observat momentul pătrunderii autorilor în apartamentul victimei. La faţa locului s-au deplasat organele de poliţie însă inculpații şi-au asigurat scăparea sărind de pe geam după care au părăsit în fugă locul faptei. În scurt timp, autorii au fost identificați și reținuți de organele de poliție.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe continuă cercetările în cauză.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.