ACTUALITATE 7 septembrie 2022

Arest 30 de zile pentru transport de droguri de mare risc

de Iulia Drăghici - Taraș | 6485 vizualizări

Flagrantul a avut loc pe raza județului Covasna

Două persoane, un bărbat de 46 de ani, cetățean maghiar, și o femeie de 42 de ani, cetățean român, au fost reținute pentru 24 de ore și ulterior arestate preventiv pentru o perioadă de 30 de zile după ce au fost prinse în flagrant în timp ce transportau droguri de mare risc, informează DIICOT. Acțiunea a avut loc pe teritoriul județului Covasna.

Drogurile, cocaină și amfetamină, erau ascunse în interiorul unor obiecte electrocasnice transportate în mașină.

În data de 05.09.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna au dispus reținerea pentru 24 de ore a 2 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și introducere în țară de droguri de mare risc.

Măsura a fost dispusă după ce, la data de 04.09.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna, împreună cu ofițeri din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna i-au surprins în flagrant pe inculpați, în județul Covasna, în timp ce transportau cu o autoutilitară, droguri de mare risc, 102 grame de cocaină și 319 grame de amfetamină.

Drogurile ambalate erau disimulate în interiorul unor obiecte electrocasnice, o cafetieră și un aspirator, în interiorul autovehiculului.

În cursul zilei 05.09.2022 cei doi inculpați au fost arestați preventiv de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Aceeași sursă informează și că activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Covasna - Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic și Serviciul pentru Acțiuni Speciale Covasna.

Totodată, autoritățile fac precizarea că „pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

Sursa foto: diicot.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.