ACTUALITATE 15 ianuarie 2015

Arena sportivă din Sfântu Gheorghe va fi realizată anul acesta în proporţie de 50%

de Agerpres | 111 vizualizări

Noua arenă sportivă din Sfântu Gheorghe, care va avea o capacitate de 3.000 de locuri în tribune, va fi construită în acest an în proporţie de 50%, a declarat joi primarul municipiului, Antal Árpád.

Potrivit acestuia, viitoarea sală de sport va întruni condiţiile pentru a fi omologată de patru federaţii sportive, respectiv cea de baschet, handbal, futsal şi hochei.

Proiectul prevede amenajarea unui complex sportiv pe o suprafaţă totală de peste 13.000 de metri pătraţi, care va include printre altele o sală de sport multifuncţională cu 3.000 de locuri, un hotel pentru sportivi, terenuri de sport exterioare şi o parcare cu câteva sute de locuri.

Valoarea investiţiei se ridică la peste 19 milioane de euro, iar banii vor fi alocaţi din bugetul de stat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Viitoarea arenă sportivă, ce va fi construită în zona Lunca Oltului, la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, va putea fi folosită şi pentru concerte şi alte evenimente publice. Autorităţile locale vor, de asemenea, să dezvolte un nou cartier de locuinţe în jurul acestui complex.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.