ACTUALITATE 19 ianuarie 2018

Arbori căzuți și drumuri blocate, din prima zi de iarnă adevărată din an

de Iulia Drăghici - Taraș | 576 vizualizări

Sute de oameni din cinci localități au stat ore bune fără curent electric

Drumul național 11 C, între Turia și Bixad, a fost blocat joi de la miezul nopții și aproape toată ziua din cauza a 75 de arbori care au căzut pe carosabil, în contextul ninsorilor abundente. Tot din cauza arborilor căzuți, de data aceasta peste firele de înaltă tensiune, aproape 850 de consumatori din cinci localități au rămas ore bune fără curent electric.

„Peste 20 de pompieri militari au intervenit în această dimineață cu motofierăstraie cu lanț pentru degajarea a 75 de arbori căzuți pe DN11C”, a transmis ISU Covasna, precizând că un echipaj din cadrul Secției de pompieri Tg. Secuiesc a intervenit pentru degajarea unor arbori căzuți pe liniile de curent electric în localitatea Balvanyos. Alături de aceștia și echipaje de la Electrica au intervenit pentru remedierea problemelor în localitățile Șugaș Băi, Micfalău, Turia, Balvanyos și Bățani.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor a subliniat joi, într-o conferință de presă, că totuși nu s-au înregistrat probleme importante pe drumurile județene, ci doar pe drumul național amintit.

„Nu se poate ca în 10 minute după ce a căzut dintr-o dată această cantitate de zăpadă toate drumurile să fie curățate. Cred că nimeni nu așteaptă asta. Nu sunt probleme pe drumuri județene. Un singur drum național are probleme (n.red. între Turia și Bixad). Acolo o să mai dureze pentru că este vorba despre o cantitate mare de arbori căzuți pe drum, dar cred că totuși se circulă bine în județ”, a spus președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Pe lângă pompieri și echipajele CNAIR, și zeci de polițiști au acționat în permanență în această perioadă pentru combaterea efectelor fenomenelor meteorologice, respectiv pentru preîntâmpinarea ambuteiajelor și evenimentelor rutiere, dar și pentru fluidizarea traficului rutier, acolo unde situația impune.

„Le recomandăm participanților la trafic să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum, iar pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, măriți distanța între autovehicule.

Informați-vă despre condițiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeți și nu plecați la drum fără a avea autovehiculul echipat pentru circulația pe timp de iarnă.

Dacă plecați la drum lung, asigurați-vă că aveți în autovehicul alimente, apă, pături, dar și suficient combustibil. Aceste măsuri pot fi extrem de utile cazul în care sunteți prins într-un blocaj în trafic”, transmite IPJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.