ACTUALITATE 17 august 2022

Aproape 9 milioane de lei prin PNI „Anghel Saligny”, la Bixad

de Diana Pantelimon | 798 vizualizări

Comuna Bixad ar putea primi prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” suma de 8.719.590 de lei pentru proiectul „Modernizare infrastructură stradală în comuna Bixad“. 

Primarul se declară mulțumit. Deși prețurile au crescut între timp, acesta speră că suma se va rectifica.

„Mă bucur că am apărut și noi pe această listă, pentru început este foarte bine. Avem un proiect de asfaltare a străzilor comunei, suma respectivă nu va fi chiar suficientă, pentru că anul trecut în octombrie a fost depus proiectul la Ministerul Dezvoltării și între timp prețurile au crescut. Dar sper din suflet să treacă la rectificări și să începem, apoi să terminăm lucrările.

Au fost depuse 2 solicitări, a doua era înființarea unui trotuar pietonal pe lângă DN 12, că acolo avem probleme cu pietonii, nu există trotuar. Al doilea proiect, însă, nu a fost aprobat”, a spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul Bács Márton Csaba.

Comuna Bixad, formată doar din satul Bixad, a devenit comună independentă în anul 2004, când s-a desprins de comuna Malnaș. Se situează în punctul cel mai nordic din județul Covasna, la doar 5,5 km de Tușnad Băi din județul Harghita și la 31 de km față de Sfântu Gheorghe, potrivit primariabixad.ro.

Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” este coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și se derulează în perioada 2021-2028.

La nivelul județului Covasna, Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei prin acest program. Speranțele sunt ca semnarea contractelor să înceapă din această toamnă. Cert este că autoritățile locale vor primi banii conform distribuirilor doar dacă vor îndeplini toți pașii birocratici, deci alocarea depinde în continuare de munca și interesul acestora.

Sursa foto: bukszad.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.