ACTUALITATE 30 iulie 2020

Aproape 80 de cazuri active de COVID-19 în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1983 vizualizări

Internați la Sfântu Gheorghe și Brașov sunt 37 de pacienți 

Numărul covăsnenilor care erau miercuri, 29 iulie, bolnavi de COVID-19 și erau în evidențele autorităților se ridică la 78, potrivit informațiilor publicate în bilanțul zilnic de Prefectura Covasna (403 cazuri depistate de la începutul pandemiei, 316 vindecați și 9 decese). În Spitale din Sfântu Gheorghe și Brașov sunt internați 37 de pacienți. 

Până astăzi, 29 iulie 2020, în jud. Covasna, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 este de 403 de persoane ( 2 persoane confirmate în ultimele 24 de ore), dintre care 316 persoane au fost vindecate, iar 9 persoane au decedat.

Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 29 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf. Gheorghe și Brașov, un număr de 37 de pacienți bolnavi de COVID-19,  în timp ce 2 persoane au fost externate ca urmare a respectării recomandărilor medicilor.

În ultimele 24 de ore, au fost internate în spital 5 persoane care au contractat virusul SARS-CoV-2, iar 4 pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, după evaluarea în spital și confirmate că au contractat virusul SARS-CoV-2, 16 persoane au solicitat să stea în autoizolare la domiciliu, fiind sub supravegherea medicilor”, arată Prefectura Covasna. 

Aceeași sursă arată că 187 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, iar o persoană a ieșit din autoizolare.

În urma controalelor din ultimele 24 de ore ale oamenilor legii pentru respectarea măsurilor de protecție, care au vizat 149 de persoane , dar și 51 de agenți economici din 51 de locații/obiective, 30 de autovehicule și alte mijloace de transport public în comun, nu au fost găsite nereguli și nu au fost aplicate sancțiuni, informează Prefectura. 

Conform celui mai recent raport săptămânal de supraveghere a evoluției COVID-19 în România, elaborat de INSP, județele Covasna, Buzău, Gorj, Harghita, Ialomița și Satu Mare sunt stabile în ceea ce privește trendul noilor cazuri față de săptămâna anterioară. Restul județelor, printre care și vecinele Bacău, Brașov și Vrancea, sunt pe panta ascendentă.

La nivel național, miercuri au fost înregistrate 1.182 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19). 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.