ACTUALITATE 17 februarie 2022

Aproape 400 de notificări emise de Poliția Locală Sfântu Gheorghe, după schimbările privind parcarea

de Iulia Drăghici - Taraș | 3700 vizualizări

Polițiștii locali din Sfântu Gheorghe au verificat aproape 2.150 de mașini parcate în zona centrală a municipiului Sfântu Gheorghe, începând cu data de 7 februarie, când au intrat noile reguli de parcare din zona zero. Au fost emise aproape 400 de notificări pentru acele autoturisme care nu s-au conformat reglementărilor. 

Potrivit șefului Poliției Locale Sfântu Gheorghe, din cele 2.147 de autovehicule verificate, peste 300 de notificări au fost emise pentru cele parcate neregulamentar în zona 0, iar alte aproape 70 pentru cele din zona 1. 

Conform noului regulament, din 7 februarie, în parcările publice de pe străzile 1 Decembrie 1918  (zona dintre Piaţa Sfântul Gheorghe şi fostul Hotel Bodoc), strada Gróf Mikó Imre şi Piaţa Sfântul Gheorghe (în faţa Magazinului Şugaş) – zona zero, parcarea este limitată la maximum 2 ore. Taxa de parcare a rămas aceeaşi, adică 3 lei pe oră în zilele lucrătoare în intervalul orar 8:30-16:30. 

Totuși, cei care sunt identificați că nu respectă aceste reguli primesc, la fel ca până acum, de la Poliția Locală, pe parbrizul autoturismului, o înștiințare de plată în valoare de 45 de lei pentru Zona Zero și 30 de lei pentru celelalte zone. Dacă în 48 de ore nu sunt achitate aceste notificări, abia apoi polițiștii întocmesc proces verbal și va fi aplicată o amendă de la 200 la 400 de lei, care poate fi achitată la jumătate în maxim 15 zile.

De când s-a schimbat regulamentul privind parcarea, verificarea se face permanent în perioada de plată a fiecărei zile. Până acum penalitatea era 15 lei. Acum, cine nu plătește parcarea, în zona zero primește o notificare cu o penalitate de 45 de lei și în zona 1, 30 de lei. Este o penalizare care trebuie plătită ca să evităm întocmirea unui proces verbal”, a explicat șeful Poliției Locale, Hadnagy István. 

Primăria Sfântu Gheorghe a schimbat regulile de parcare în centru pentru a veni în ajutorul cetățenilor care au de rezolvat probleme rapide la instituțiile și magazinele din această zonă și care, altfel, nu găseau loc de parcare pentru că multe dintre ele erau ocupate toată ziua de angajații diverselor instituții și societăți comerciale. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.