ACTUALITATE 9 februarie 2022

Aproape 40 de flagrante stradale depistate în 2021 de polițiștii din județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 992 vizualizări

Polițiștii din județul Covasna au descoperit, în anul 2021, în flagrant delict, 38 de infracțiuni stradale, arată un bilanț al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna. 

Aceste 38 de fapte au fost constatate de către colegii noștri, care au fost prezenți în momentul comiterii sau imediat după comitere. Poate să fie furt, poate să fie tâlhărie, poate să fie distrugere auto, un ultraj contra bunelor moravuri sau loviri în spațiul public. E o gamă mai largă de fapte. (...) Noi ne bucurăm că este un număr în creștere față de perioada similară analizată în 2020. Adică asta înseamnă că am fost mai aproape de momentul în care s-a comis respectiva faptă penală. În momentul în care constați în flagrant o infracțiune și mijloacele probatorii pe care poți să le aduci către cauza penală care se deschide sunt mult mai vaste – declarații de martori, mijloace de înregistrate, înscrisuri și altele, astfel încât probațiunea e mult mai ușor de derulat”, a explicat, luni, într-o conferință de presă, inspectorul șef al IPJ Covasna, comisarul șef Liviu Pampu Romanescu. 

Bilanțul IPJ Covasna mai arată că pentru servirea comunităţii şi prevenirea criminalităţii, poliţiştii covăsneni au executat: 8.460 de intervenţii la evenimente, 848 de acţiuni cu efective mărite, 62 de razii și 268 de participări la măsuri de ordine cu ocazia adunărilor publice.

Totodată, au fost efectuate 4.936 de intervenţii la solicitări prin S.N.U.A.U. 112.. 

Pe lângă acestea, au mai fost incluse în bilanț activități pentru prevenirea criminalității, pentru creșterea siguranței rutiere, pentru prevenirea violenței în familie, a criminalității economico-financiare, respectiv cele pe linie de COVID, dar și altele. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.