ACTUALITATE 21 aprilie 2022

Aproape 3,5 milioane de lei pentru digitalizarea Consiliului Județean Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 620 vizualizări

Consiliul Județean Covasna va începe un proces pentru digitalizarea procedurilor și fluxurilor de lucru din cadrul instituției. Este vorba despre investiții care se ridică la aproape 3,5 milioane de lei, bani obținuți prin proiectul „eCovasna”. 

Contractul de finanțare pentru proiectul „eCovasna” a fost semnat în cursul lunii aprilie. Acesta se va implementa pe parcursul a 16 luni, în intervalul aprilie 2022 - august 2023. 

Pentru a fi performantă, o autoritate publică trebuie să fie eficientă și modernă.

Ca să fie eficientă, autoritatea trebuie să aibă conturată o viziune strategică pe termen lung, cu obiective clare și priorități de dezvoltare reale, iar ca să fie modernă trebuie să fie mai întâi de toate „digitală”.

Prin proiectul „eCovasna”, depus de Consiliul Județean Covasna în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, se dorește realizarea exact a acestor două chestiuni: EFICIENȚĂ și DIGITALIZARE. 

Proiectul are ca scop principal digitalizarea procedurilor și fluxurilor de lucru din cadrul Consiliului Județean Covasna, dar și rambursarea sumelor deja plătite de instituție pentru realizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare a județului pentru perioada 2021-2030”, a transmis, printr-o postare pe Facebook, vicepreședintele Consiliului Județean, Jakab István-Barna. 

Proiectul are un buget de 3.473.590,90 lei, din care 98% sunt fonduri nerambursabile UE și din bugetul de stat. 

Subiectul acestui proiect a fost abordat și în ședința ordinară a lunii ianuarie a.c., când aleșii județeni și-au exprimat acordul de a depune documentele necesare pentru obținerea fondurilor. Atunci, vicepreședintele CJ spunea că se dorește achiziționarea unui software, care să ajute instituția să lucreze pe documente în format digital, fără să mai fie nevoie de imprimarea acestora pe hârtie. 

Sursa foto: Facebook/ Jakab István-Barna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.