ACTUALITATE 26 noiembrie 2020

Aproape 260 de angajați din cei 1.000 de la SJU au confirmat că acceptă vaccinarea anti-COVID

de Iulia Drăghici - Taraș | 1714 vizualizări

Un număr de 258 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Covasna, din cei aproximativ 1000, au răspuns afirmativ chestionarului privind vaccinarea anti-COVID. Statistica face parte dintr-un sondaj realizat la nivelul unității spitalicești, la solicitarea Ministerului Sănătății. 

Este la prima strigare. Noi ducem muncă de lămurire, pentru că eu sunt convins că vaccinarea va fi soluția. Există, bineînțeles, știți foarte bine, și angajați care au trecut prin această boală deja. Dar încă există reticență și în rândul personalului medical și în rândul personalului auxiliar vizavi de acest vaccin. Prin media apar informații că este un vaccin absolut nou, că nu se cunosc foarte bine efectele adverse. Foarte mulți spun că așteaptă să vadă cine s-a vaccinat și ce pățește și după aceea se vaccinează și ei. Deci cei 258 și-au manifestat intenția fermă de a se vaccina”, a declarat miercuri, într-o videoconferință de presă, directorul medical al Spitalului Județean, dr. Roșu Mátyás. 

Între timp, în ultimele luni au mai fost confirmate cazuri de COVID-19 în rândul angajaților spitalului, însă nu se știe cifra exactă pentru că nu s-a mai urmărit un bilanț oficial. 

Săptămânal avem cazuri pe diferite secții”, a spus, totuși, managerul spitalului, András-Nagy Róbert. 

Primele doze de vaccin anti-COVID-19 ar putea ajunge în România încă de la finalul lunii decembrie, a spus medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, potrivit Digi24. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.