ACTUALITATE 7 iunie 2021

Aproape 220 de persoane vaccinate împotriva COVID la al doilea maraton de la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 12020 vizualizări

Prefectul de Covasna: „Solicit ca primarii și medicii de familie să meargă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe oameni”

Încă 219 persoane, dintre care și 14 tineri cu vârste între 12 și 18 ani, au fost vaccinate împotriva noului coronavirus la al doilea maraton organizat la Sfântu Gheorghe, în 5 și 6 iunie. Organizatorii spun totuși că este un număr insuficient și fac apel ca și autoritățile locale și medicii de familie să meargă din poartă în poartă pentru a promova campania de vaccinare. 

Centru de vaccinare amenajat în parcarea galeriei comerciale Sepsi Value Centre a primit sâmbătă și duminică 219 de persoane. Dintre cei imunizați aici, 67% au fost vaccinați cu Johnson&Johnson, cel cu o singură doză, în timp ce restul au preferat vaccinul Pfizer-BioNTech.

Sâmbătă au fost vaccinate 107 persoane și duminică 112.

Comparativ cu maratonul precedent au fost mai puține persoane din alte județe, au fost două persoane din afara ţării (unul din Germania și unul din Statele Unite ale Americii). Paisprezece tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani au primit prima doză de Pfizer”, informează, printr-un comunicat de presă, Prefectura.

Rezultatul nu este unul suficient, spune prefectul județului Covasna, Ráduly István, care cere sprijinul primarilor și medicilor de familie pentru a promova campania de vaccinare și în mediul rural.

În urmă cu două săptămâni au participat la maraton peste 200 de persoane, iar acum din nou aproximativ tot atâtea. Am adăugat aproximativ două procente la numărul de persoane vaccinate din judeţ. Acesta ar fi un rezultat satisfăcător, însă constituie o problemă participarea slabă, de puţin peste zece la sută a populaţiei rurale. Solicit ca primarii și medicii de familie să meargă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe oameni că este în interesul lor și al nostru al tuturor ca printr-o vaccinare adecvată să obținem imunitatea de grup, deoarece aceasta este singura modalitate de a preveni să avem din nou restricții în eventualitatea unui al patrulea val al epidemiei. Ar fi timpul să înțelegem, că vaccinarea este singura cale de a ne recâştiga libertatea, de a ne recăpăta viața de altădată, a declarat prefectul.

În urmă cu o săptămână, în prima ediție a maratonului de vaccinare de la Sfântu Gheorghe, eveniment organizat de Prefectura Covasna, Direcția de Sănătate Publică (DSP) și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” au fost imunizate 214 persoane.

Totodată, de la sfârșitul săptămânii trecute a început și un mini-maraton de vaccinare în satele din județ. Dacă sâmbătă, echipa mobilă a fost la Turia, în cursul acestei săptămâni ajunge în alte cinci comune: Belin (luni, 7 iunie), Boroșneu Mare (marți, 8 iunie), Vârghiș (marți, 8 iunie), Aita Mare (miercuri, 9 iunie) și Dalnic (joi, 10 iunie).

În curs de organizare sunt și alte campanii, în Poian, Mereni, Sânzieni, Cernat, Brețcu, Ojdula, Lemnia. În cele din urmă, demersul va ajunge în toate colțurile județului, dar autoritățile transmit că cei care vor să se vaccineze între timp pot să apeleze la centrele de vaccinare din oraşe sau la medicii de familie înscriși în program.

Campania mobilă de vaccinare anti-COVID a debutat la sfârșitul lunii mai la Micfalău. Atunci, aproape 60 de persoane au fost imunizate împotriva noului coronavirus.

Până vineri, 4 iunie, la nivelul județului au fost administrate 65.495 de doze de vaccin anti-COVID, din care 28.568 de inoculări sunt de rapel. De asemenea, 1.276 sunt vaccinări efectuate de medicii de familie care nu necesita rapel.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.