ACTUALITATE 8 decembrie 2022

Aproape 21 de milioane de lei, solicitați de Spitalul Județean prin PNRR

de Iulia Drăghici - Taraș | 361 vizualizări

Spitalul Județean de Urgență „Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe vizează să obțină aproape 21 de milioane de lei, fonduri europene, pe baza unor proiecte depuse prin PNRR. Este vorba despre două investiții, una pentru dezvoltarea Policlinicii și alta pentru echipamente necesare reducerii riscului de răspândire a infecțiilor intraspitalicești. 

Anunțul depunerii celor două proiecte în vederea obținerii finanțării a fost făcut miercuri, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook a spitalului. 

Încheiem anul cu vești excelente și convingerea că suntem pe drumul cel bun!

Spitalul nostru a depus zilele trecute două cereri de finanțare în cadrul PNRR, care vizează creșterea calității serviciilor medicale în ambulatoriul de specialitate și dezvoltarea infrastructurii spitalicești cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale. 

Primul proiect, în valoare de peste 12.7 milioane de lei, ne va ajuta să extindem posibilitățile de diagnostic și tratament în ambulatoriu și să digitalizăm radiologia. În Policlinica spitalului nostru lucrează în prezent 83 de medici din 26 de specializări, iar anual sunt realizate circa 100.000 de consultații. 

Al doilea proiect, în valoare de aproape 8.2 milioane de lei, va duce la dezvoltarea laboratorului de analize microbiologice, iar cu ajutorul finanțării europene vom putea achiziționa un sistem de decontaminare a aerului din încăperi, dar și alte echipamente de ultimă generație necesare pentru reducerea riscului de infecții intraspitalicești”, se arată în postare. 

La nivelul spitalului sunt în derulare sau în curs de implementare mai multe proiecte. 

La începutul lunii trecute, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat un Plan Urbanistic Zonal care reglementează Strada Țigaretei și care prevede că aici vor avea loc, în anii viitori, mai multe investiții. Este în plan să fie construite mai multe clădiri cu funcție de spital, dar și o platformă de aterizare a elicopterelor medicale. 

Între timp, pe strada Spitalului, în apropiere de SJU, se lucrează la construcția noii clădiri unde vor fi tratate bolile pneumologice. Acest proiect se derulează sub egida Companiei Naționale de Investiții. 

Va fi un proces de durată, dar ne așteptăm ca lucrările să fie finalizate până în 2024. Noua unitate medicală va avea 4 etaje, o suprafață de 830 de metri pătrați, iar investiția se ridică la 25 de milioane de lei. Va exista o intrare separată pentru clinicile de îngrijire pulmonară și o alta pentru spital”, informa Spitalul Județean de Urgență, la finele lunii octombrie, tot prin intermediul Facebook.

Sursa foto: Facebook/ Spitalul Județean Fogolyán Kristóf 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.