ACTUALITATE 6 iunie 2019

Aproape 20 de tone de produse alimentare expirate, donate la Vâlcele

de Iulia Drăghici - Taraș | 903 vizualizări

Autoritățile au pornit o anchetă și spun că sănătatea consumatorilor este în pericol

O donație primită din străinătate la începutul lunii iunie de Biserica penticostală din Vâlcele face acum subiectul unei anchete derulate de DSVSA Covasna și poliție. Pe lângă haine și încălțăminte, parohia a primit și  o cantitate de aproximativ 15 – 20 de tone de unt și margarină care s-au dovedit a fi expirate. Produsele, care fuseseră deja distribuite populației din Vâlcele, Hăghig, Araci și Hetea, aveau termenul de valabilitate până la data de 5 mai a.c..

În urma investigației, inițiate la o notificare a Instituției Prefectului Județului Covasna din 5 iunie, s-a constatat că pe 1 iunie a ajuns în localitatea Vâlcele, sub formă de donație din străinătate către Biserica penticostală din localitate un transport de 7.042 kg margarină vegetală, 5.172 kg grăsime vegetală, 5.396 kg unt și 1.896 kg haine și încălțăminte.

În ziua respectivă, dar și a doua zi, donațiile au fost distribuite populației din localitățile Vâlcele, Hăghig, Araci și Hetea.

„Personalul DSVSA Covasna s-a deplasat la mai multe case strângând o parte din produsele enumerate mai sus, constatând faptul că aceste produse alimentare erau expirate încă din data de 05.05.2019, iar consumul acestora poate periclita sănătatea consumatorilor”, arată comunicatul de presă transmis joi de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Covasna.

În urma consultării cu Instituția Prefectului și IPJ, DSVSA a dispus strângerea de urgență a cantității de produse alimentare expirate distribuite populației, punerea sub sechestru a cantității de produse alimentare strânse și neutralizarea întregii cantități de produse alimentare expirate pe cheltuiala destinatarului, adică Biserica penticostală Vâlcele.

Ancheta este în desfășurare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.