ACTUALITATE 5 octombrie 2022

Aproape 20 de filtre rutiere în două zone din județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1022 vizualizări

Peste 45 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii covăsneni la finele săptămânii trecute, după ce au amplasat aproape 20 de filtre rutiere. A fost vorba de două acțiuni: una organizată pe raza orașului Întorsura Buzăului și a comunelor Barcani și Sita Buzăului, iar alta în Vâlcele și Hăghig.

Polițiștii de la IPJ Covasna au continuat activitățile în sistem integrat, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor şi menținerea unui climat de ordine şi siguranță publică.

În acțiunea organizată pe raza orașului Întorsura Buzăului și a comunelor Barcani și Sita Buzăului, în perioada 1-2 octombrie a.c., oamenii legii au legitimat peste 120 de persoane și au amplasat 12 filtre rutiere, în urma cărora au fost oprite și controlate peste 90 de vehicule. Totodată, au fost efectuate și 5 controale la unele societăți comerciale.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.337 de lei, dintre care 27 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice”, se arată într-un comunicat de presă, în care se precizează și că, din efectivele de control, au făcut parte polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna – Serviciul de Ordine Publică, Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Rutier, Poliția Orașului Întorsura Buzăului și Secția de Poliție Rurală Întorsura Buzăului. 

În ceea ce privește acțiunea de pe raza localităților Vâlcele și Hăghig, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, efectuată în 1 octombrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna - Secția de Poliție Rurală Sfântu Gheorghe au legitimat peste 50 de persoane și au amplasat 5 filtre rutiere, în urma cărora au fost oprite și controlate peste 50 de vehicule. 

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.020 de lei”, notează aceeași sursă. 

O analiză a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna pe situația riscului rutier, realizată cu datele din primele șase luni ale anului curent, arată că numărul accidentelor înregistrate pe raza județului este în creștere ușoară față de aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate că se remarcă o creștere și la numărul de persoane rănite grav, vestea ceva mai bună este că a scăzut numărul decedaților. 

Atât viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, cât și abaterile comise de pietoni sunt principalele cauze care au dus la producerea acestor accidente grave.

Sursa foto: arhivă/ ilustrativ

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.