ACTUALITATE 9 iunie 2010

Aproape 2.000 de semnături pentru susţinerea lui Bocsardi

de Covasna Media | 901 vizualizări
Petiţia de susţinere a directorului Teatrului Tamasi Aron a ajuns pe masa primarului Antal Arpad Petiția on-line lansată de Federația Organizațiilor Civile din județul Covasna pentru susținerea directorului Teatrului Tamasi Aron (TTA) din Sfântu Gheorghe, Bocsardi Laszlo, i-a fost predată primarului Antal Arpad ieri la amiază, cu 1919 semnături. Petiția a cerut sprijinul locuitorilor din Sfântu Gheorghe, precum şi pe cel al iubitorilor de teatru de pretutindeni, în susținerea actualului director al TTA, Bocsardi Laszlo

Petiţia de susţinere a directorului Teatrului Tamasi Aron a ajuns pe masa primarului Antal Arpad

Petiția on-line lansată de Federația Organizațiilor Civile din județul Covasna pentru susținerea directorului Teatrului Tamasi Aron (TTA) din Sfântu Gheorghe, Bocsardi Laszlo, i-a fost predată primarului Antal Arpad ieri la amiază, cu 1919 semnături. Petiția a cerut sprijinul locuitorilor din Sfântu Gheorghe, precum şi pe cel al iubitorilor de teatru de pretutindeni, în susținerea actualului director al TTA, Bocsardi Laszlo, astfel încât mandatul acestuia să aibă continuitate, chiar dacă o comisie de evaluare a activității pe ultimii cinci ani l-a notat pe acesta cu 8,92, în condițiile în care nota minimă pentru prelungirea mandatului era 9,00.

„Petiția a fost semnată de nume celebre româneşti şi maghiare, actori, regizori - din toate colțurile lumii. Noi planificasem să strângem 1000 de semnături, dar am depăşit cu mult acest număr. Am primit multe felicitări, oamenii spunând că nu şi-au închipuit că în trei zile se pot strânge atâtea semnături. I-am spus domnului primar Antal Arpad că petiția nu este împotriva cuiva ci pentru păstrarea valorilor teatrului din Sfântu Gheorghe”, a declarat Furos Levente, preşedintele Federației Organizațiilor Civile.

Potrivit acestuia, se aşteaptă un răspuns din partea Primăriei Sfântu Gheorghe, existând o responsabilitatea în acest sens inclusiv față de semnatarii petiției.

Succesul petiţiei, pus pe seama lipsei de informaţii

„Am primit petiția, iar în foarte scurt timp voi emite un comunicat de presă față de situația creată prin această examinare a domnului Bocsardi. În cazul în care şi eu dețineam doar acele informații pe care le-au deținut cetățenii oraşului prin câteva articole în presa locală, şi eu aş fi semnat această petiție”, a declarat primarul Antal Arpad, imediat după primirea petiției.

Petiția de susținere a lui Laszlo Bocsardi a fost semnată de teatrologi, actori, regizori, muzicieni, profesori, ingineri, cadre medicale, profesori universitari, ziarişti, studenți ş.a. Printre semnatarii petiției de susținere a lui Bocsardi Laszlo se numără actorii Victor Rebengiuc, Constantin Cotimanis, şi Ilinca Goia, regizorul Tompa Gabor, dramaturgul Radu Macrinici şi criticul de teatrul Elisabeta Pop.

Textul petiției vorbeşte despre progresele realizate de TTA în ultimii cinci ani, sub conducerea lui Bocsardi Laszlo. Petiția i-a fost prezentată ieri primarului Antal Arpad, pentru a se vedea dacă se poate interveni asupra deciziei pe care o impune nota de 8,92 obținută de Bocsardi în urma evaluării.

Potrivit legii, dacă nota dată de comisia de evaluare a performanțelor manageriale va rămâne finală, contractul actualului director nu va mai putea fi prelungit, urmând a se organiza un concurs pentru ocuparea acestei funcții.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Anunţ public

Acum 18 ore, 58 minute

Anunţ public

Acum 18 ore, 59 minute

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Arpi, 9 iunie 2010
Opinia domnului Antal despre situatie http://www.sfantugheorgheinfo.ro/index.php?page=&pid=1051 Ati citit?
gigi, 9 iunie 2010
Primarul zice ca directorul Bocsardi avea 6500 lei salariu. Cine este ordonatorul de credite care aproba asemenea salariu. Nu cumva d-l primar?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.