ACTUALITATE 31 august 2022

Aproape 190 de titluri de proprietate, eliberate de autoritățile covăsnene în prima jumătate a anului 2022

de Iulia Drăghici - Taraș | 842 vizualizări

În primele șase luni ale anului 2022, au fost eliberate 184 de titluri de proprietate pentru o suprafață totală de 308,95 hectare, din care 62 de titluri pentru terenuri forestiere (193,63 ha) și 122 pentru terenuri agricole (115,32 ha), arată o statistică a Prefecturii Covasna. 

Până la 30 iunie anul acesta, Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor a procesat 145 de cereri. Dintre acestea, 132 au fost aprobate (din care 28 au fost modificări), iar 12 au fost respinse, a prezentat prefectul Ráduly István marți, într-o conferință de presă. 

Permiteți-mi o remarcă discretă: contrar vox populi, prefectura nu „stă” pe dosarele de restituire. Ședința lunară a Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor este precedată de mai multe întâlniri ale Colectivului de lucru competent, care decide dacă un dosar este aprobat sau respins. În cazul în care nu este aprobat, este trimis înapoi la primărie cu indicarea deficiențelor”, a declarat prefectul. 

Acesta a precizat și că „cele mai frecvente motive de refuz sunt faptul că solicitantul nu-și documentează suficient statutul de moștenitor, prin documente de stare civilă, că terenul nu este liber sau că cineva insistă ca terenul să fie restituit exact acolo unde l-au deținut strămoșii săi, dar acest lucru nu mai este posibil, deoarece a fost deja emis un titlu de proprietate pe suprafața aceea”. 

Potrivit prevederilor legale, stabilirea dreptului de proprietate se face numai la cerere, formulată de fiecare persoană îndreptăţită. Când sunt mai mulţi moştenitori, cererea se poate face şi în comun, fiind semnată de fiecare dintre ei.

Sursa foto: cristopo.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.