ACTUALITATE 10 aprilie 2018

Aproape 160 de misiuni pentru polițiștii covăsneni în mini-vacanța de Paști

de Iulia Drăghici - Taraș | 463 vizualizări
Sursa foto - MAI
Sursa foto - MAI

Aceștia au aplicat sancțiuni de peste 97.000 de lei 

În perioada 5-9 aprilie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au acționat zilnic pentru menținerea siguranței publice, prevenirea săvârșirii de fapte ilicite și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Oamenii legii au intervenit la 159 de evenimente, dintre care 45 au fost semnalări prin 112, și au constatat 213 abateri de natură contravențională pentru care au aplicat sancțiuni în cuantum de peste 97.000 lei. Dintre acestea, 33 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea normelor de conviețuire socială reglementare de Legea 61/1991, iar alte 26 au fost pentru nerespectarea legislației privind desfășurarea actelor de comerț.

Prezența activă în teren a polițiștilor s-a concretizat și în prinderea în flagrant a 12 persoane, în timpul săvârșirii unor fapte de natură penală, iar în urma neregulilor constatate au fost confiscate bunuri în valoare de peste 1300 de lei, respectiv, produse alimentare și material lemnos.

Polițiștii au acționat și pentru reducerea riscului rutier, astfel că în perioada menționată, pentru abateri la regimul circulației pe drumurile publice, au fost aplicate 142 de sancțiuni și au fost reținute 11 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

 Niciun accident grav înregistrat pe perioada minivacanței. În intervalul 5-9 aprilie, pe raza județului Covasna a avut loc un singur eveniment rutier ușor: în a doua zi de Paște, un bărbat de 30 de ani care conducea o motocicletă pe strada Armata Română spre Câmpu Frumos, nu a acordat prioritate de trecere unui autocamion care circula din sens opus și a efectuat un viraj la stânga pe drumul prioritar, către strada Constructorilor. În urma impactului motociclistul a fost rănit ușor.

Mai multe infracțiuni la regimul circulației, constatate de polițiști în timpul minivacanței. În perioada amintită, printre activitățile desfășurate pentru prevenirea săvârșirii de fapte prin care se aduce atingere climatului de ordine și siguranță publică, polițiștii au acționat și pentru menținerea siguranței traficului rutier și au constatat 8 infracțiuni la regimul circulației. Cinci persoane au fost depistate conducând sub influența băuturilor alcoolice, cea mai mare alcoolemie fiind de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Alte trei persoane au fost depistate conducând fără permis. În toate cazurile au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Tot în perioada minivacanței, polițiștii au intervenit pentru aplanarea unor conflicte care au degenerat în violențe, majoritatea produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice ori al unor conflicte spontane. Persoanele agresate nu au suferit leziuni grave, iar în toate cazurile au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Agent principal de poliție

Tolvaj- Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.