ACTUALITATE 13 octombrie 2020

Aproape 130 de persoane verificate în controalele anti-COVID de luni

de Iulia Drăghici - Taraș | 1036 vizualizări

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 și a activităților specifice efectuate sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Covasna, 52 de polițiști  și 16 polițiști locali au verificat ieri, 12.10.2020, modul în care care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, la data de 12 octombrie a.c., forțele de ordine au exectutat acțiuni punctuale prin care s-a verificat modul în care sunt respectate măsurile de izolare/carantinare în unități spitalicești, la domiciliu sau în locația declarată, modul în care societățile comerciale și persoanele fizice autorizate respectă interdicțiile impuse prin legislația în vigoare, precum și modul în care sunt respectate normele de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară.

Au fost verificare 53 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 23 de mijloace de transport persoane.

În total, 129 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor, iar în urma acțiunilor desfășurate de forțele de ordine, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 3500 de lei.

În continuare, misiunile desfășurate de forțele de ordine au caracter preventiv, reiterăm că scopul nostru este impunerea respectării legii și nu aplicarea de sancțiuni, însă nerespectarea legii nu va fi tolerată, având în vedere consecințele deosebit de grave.

Pentru siguranța tuturor, dorim ca cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării măsurilor de protecție instituite de autorități.

Sursa: Comunciat de presă IPJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.