ACTUALITATE 18 mai 2020

Aproape 100 de teste și niciun caz nou de coronavirus în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1839 vizualizări

Cel mai recent bilanț al Institutului Național de Sănătate Publică, de luni, 18 mai, arată, pentru a patra zi consecutiv că la nivelul județului Covasna sunt depistate tot 228 de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Niciunul nou, deși, în bilanțul Prefecturii și DSP Covasna, numărul de teste prelucrate este cu 99 mai mare luni decât în raportarea de duminică.

„În continuarea informării despre situația generată de noul coronavirus, vă aducem la cunoștință că, în județul Covasna, la data de 18 mai 2020, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, numărul persoanelor care au contractat virusul SARS-CoV-2 rămâne la fel ca în ziua precedentă, respectiv 228 de persoane”, arată un comunicat de presă al Prefecturii Covasna.

Tot aceeași sursă precizează că „numărul de teste realizate până în acest moment la nivelul județului Covasna este de 3593”, față de 3494, câte au fost notate în raportările de sâmbătă și duminică.

În același timp, autoritățile covăsnene arată că de la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați 165 de pacienți bolnavi de COVID-19, dar și că în ultimele 24 de ore nu au mai avut loc internări. Rămân, totuși, în spital 38 de bolnavi de coronavirus, mai arată Prefectura.

În carantină instituționalizată sunt 110 persoane, iar alte 270 sunt în izolare la domiciliu.

De la ultimul comunicat de presă, datorită faptului că au respectat recomandările autorităților și starea de sănătate le-a permis, 13 persoane au ieșit din carantină, iar alte 34 de persoane au ieșit din autoizolare”, mai arată Prefectura.

Pe teritoriul României, au fost confirmate până la data de 18 mai 17.036 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, printre care 165 noi.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.930 au fost declarate vindecate și externate.

La ATI, în acest moment, sunt internați 193 de pacienți.

La nivel național, în carantină instituționalizată sunt 12.351 de  persoane, iar alte 17.797 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 313.621 teste, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.