ACTUALITATE 24 iulie 2018

APM Covasna confirmă prezenţa urşilor în apropierea unor zone locuite

de Observatorul de Covasna | 694 vizualizări

Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna atrage atenţia locuitoriilor cu privire la apariţia unor exemplare de urs în zonele locuite adiancente pădurii şi recomandă prudenţă mai ales după lăsarea serii.

În cazul în care cineva observă un exemplar de urs în localitate trebuie să alerteze prin numărul unic de urgenţă 112 autorităţile, se arată într-un comunicat al APM Covasna.

„Locuitorii din zonele urbane sau staţiuni turistice limitrofe cu liziera pădurii să evite depozitarea deşeurilor menajere după lăsarea serii. Dacă zonele de depozitare a deşeurilor menajere sunt frecventate de urşi este necesară alertarea autorităţilor prin numărul unic de urgenţă 112. Dacă în satele din apropierea pădurii se observă exemplare de urs care încearcă să pătrundă în gospodării este necesară verificarea cauzei pentru care acel exemplar a fost atras în localitate. Este necesar ca toate gospodăriile din zona să înlăture toţi atractanţii posibili ca să evite atragerea urşilor. Animalele domestice să fie ţinute în spaţii bine închise care să împiedice pătrunderea urşilor ca să fie evitată prădarea. Pentru a preveni atragerea urşilor în grădini sau livezi este recomandată adunarea fructelor coapte cât se poate de repede. Niciodată să nu hrăniţi animale sălbatice!“, sunt recomandările din documentul citat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.