ACTUALITATE 6 octombrie 2022

Aplicație mobilă pentru cumpărarea biletelor de autobuz și la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1081 vizualizări

Biletele și abonamentele pentru transportul în comun din orașul Sfântu Gheorghe se pot cumpăra, din această lună, și cu telefonul, printr-o aplicație mobilă. Prețul călătoriei e același ca la orice punct de vânzare, potrivit autorităților. 

Societatea Multi-Trans S.A. a încheiat un parteneriat cu firma PTP Online, deținută de PayPoint România, și astfel, începând cu luna octombrie, aplicația 24pay a devenit disponibilă și la Sfântu Gheorghe. Acest lucru înseamnă că utilizatorii transportului în comun pot cumpăra bilete și abonamente direct de pe telefonul mobil. 

Aplicația 24pay este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS, iar utilizatorii o pot descărca gratuit din Google Play, App Store sau Huawei AppGallery. Pentru utilizarea aplicației, este necesară adăugarea inițială a unui card bancar Visa sau Mastercard. Sistemul 24pay a fost pus la dispoziție în mod gratuit operatorilor de transport, fără a fi percepute costuri pentru dezvoltarea aplicației, astfel încât călătorii să beneficieze de o metodă unitară, rapidă și sigură de a achita transportul public, oriunde în țară”, se arată într-un comunicat de presă. 

Aceeași sursă informează și că „tichetele de călătorie pot fi cumpărate prin intermediul cardului bancar salvat în aplicație. Mai mult, utilizatorii primesc notificări direct în aplicație înainte de expirarea abonamentului, astfel știu din timp când trebuie să-și reînnoiască abonamentul. Plățile pentru achiziționarea biletelor sunt derulate în baza parteneriatului încheiat cu Banca Transilvania”. 

Același sistem de plăți este folosit în alte 17 orașe din țară, printre care se numără și București, Cluj-Napoca, Iași, Arad, Brașov sau Sibiu. 

Potrivit coordonatorilor, aplicația, lansată în urmă cu patru ani, a atins în septembrie 2022 pragul de un milion de descărcări în magazinele online specifice și are astfel cea mai mare extindere la nivel național. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.