ACTUALITATE 14 iulie 2020

Apelul Prefecturii Covasna în contextul creșterii continue a cazurilor de COVID-19

de Iulia Drăghici - Taraș | 1154 vizualizări
Patru externări în ultimele 24 de ore și niciun nou vindecat 

Instituția Prefectului Județului Covasna face un nou apel către cetățeni în contextul creșterii cazurilor de COVID-19. Autoritățile îndeamnă astfel, iar, la conștientizare și responsabilitate, dar informează și că vor continua controalele. 

„Acțiunile desfășurate în sistem integrat din forțe ale MAI, poliție locală, dar și reprezentanți ai autorităților cu competențe de control, vor fi continuate toată săptămâna, în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus. 

În contextul creșterii continue a numărului de cazuri pozitive, Instituția Prefectului – Județul Covasna face apel la cetățeni să conștientizeze pericolul determinat de infectarea cu noul coronavirus, să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțarea fizică”, a transmis, în comunicatul de presă de luni, Prefectura Covasna, cu precizarea că în ultimele 24 de ore s-au dat 6 avertismente. 

Raportarea de luni, 13 iulie, a cazurilor de COVID-19 arată o creștere cu două noi îmbolnăviri depistate în județul Covasna și 413 la nivel național. Astfel, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 331 de cazuri pentru județul nostru și 32.948 în toată țara. 

Numărul persoanelor declarate vindecate a rămas la 258 în județul nostru. Totuși, în ultimele 24 de ore, patru persoane au fost externate din spital. 

Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 13 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sfântu Gheorghe, Brașov și Miercurea Ciuc, un număr de 33 de pacienți bolnavi de COVID-19.

Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 6.310 teste (109 noi de la ultima raportare), la care se adaugă alte 4.501 de teste recoltate de la suspecți din jud. Brașov, Sibiu și Mureș, teste prelucrate în jud. Covasna, la solicitarea celor trei județe.

În ultimele 24 de ore a fost efectuată o internare în spital și 4 externări de pacienți. 

La această dată, 292 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, iar 53 de persoane au ieșit din autoizolare”, mai arată Prefectura în bilanțul zilei de luni. 

Dintre persoanele confirmate cu noul coronavirus la nivel național, 23.552 au fost externate: 21.692 de pacienți vindecați și 1.860 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 573 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până luni, 1.901 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, majoritatea cu alte comorbidități, au decedat.

La ATI, adică în stare gravă, erau luni internați 235 de pacienți.

La nivel național, au fost prelucrate 854.241 de teste (6.655 în ultimele 24 de ore). 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.