ACTUALITATE 17 februarie 2014

Apel umanitar! Un copil are nevoie urgentă de sânge AB IV Negativ

de Covasna Media | 130 vizualizări

Centrul de Transfuzie Sanguină Sfântu Gheorghe face un apel umanitar către persoanele cu grupa de sânge AB IV NEGATIV să se alăture şansei de supravieţuire a copilului R. M. în vârstă de 1 an şi 6 luni, din judeţul Covasna, internat la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş, în vederea intervenţiei chirurgicale pe cord deschis care nu poate avea loc până nu este asigurată prezenţa a 3 unităţi de sânge (3 pungi pentru transfuzie).

Persoanele care doresc a contribui la acţiunea de donare sunt rugate să se prezinte la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină, str. Banki Donath nr 15, zilnic între orele 08,00-11,00.

Condiţii pentru donare: vârsta cuprinsă între 18-60 de ani, stare de sănătate bună, fără boli cronice sau medicamente luate în ultimele două săptămâni, fără băuturi alcoolice servite cu două zile înainte de donare.

Înainte de donare este obligatoriu a se servi un mic dejun care să nu conţină alimente grase (slănină, untură, unt etc.), şi a se hidrata corespunzător cu cel puţin 500 ml de băuturi nealcoolice (ceai, apă, lapte, suc, cafea). Tot înainte de donare nu se fumează două ore.

Vă aşteptăm!

Dr. Claudia Savu

Director Centrul de Transfuzie Sanguină Sf. Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.