ACTUALITATE 6 aprilie 2012

Apel pentru instituirea Zilei Naţionale a Adopţiei

de Agerpres | 64 vizualizări

Asociaţia Pro Adopt din Sfântu Gheorghe a lansat joi un apel public pentru susţinerea petiţiei mai multor organizaţii nonguvernamentale din ţară care vor ca 2 iunie să devină Ziua naţională a adopţiei în România.

Preşedintele asociaţiei Pro Adopt, Kovacs Istvan, a declarat că acest demers are ca scop promovarea adopţiei în România şi sensibilizarea opiniei publice faţă de copiii orfani sau abandonaţi de părinţi, crescuţi în sistemul de protecţie socială.

Acesta a menţionat că în România, spre deosebire de alte ţări europene, există încă prejudecăţi legate de adopţie, fiind privite cu rezervă de multe persoane.

Asociaţia Pro Adopt Covasna reuneşte aproape 150 de familii adoptive care se întâlnesc periodic în cadrul unor grupuri suport, unul dintre roluri fiind acela de acorda asistenţă specializată părinţilor adoptivi prin intermediul unor medici sau psihologi. Majoritatea copiilor înfiaţi au fost abandonaţi la naştere în maternităţi fie pentru că mamele lor erau prea tinere, fie pentru că nu aveau posibilităţi materiale pentru a-i creşte.

“Aproape toate familiile adoptive spun că decizia de a înfia un copil nu a fost una uşoară, dar că ziua în care au devenit părinţi a fost una dintre cele mai fericite din viaţa lor”, a declarat Kovacs Istvan.

Petiţia lansată de Pro Adopt Covasna, Asociaţia ADOR Copiii - Comunitatea familiilor adoptive şi Asociaţia Familiilor Adoptive Braşov este susţinută de Oficiul Român pentru Adopţii.

:�aV�PzX�{năm că la art.42 lit.k) din Codul fiscal sunt reglementate veniturile neimpozabile provenite din valorificarea în stare naturală a produselor obţinute de pe terenurile agricole şi silvice.

 

Ca urmare, este vorba de două tipuri de impozit diferite, respectiv impozitarea veniturilor din arendă şi regimul de neimpozitare a veniturilor din valorificarea în stare naturală a produselor agricole şi silvice.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate la Compartimentul de Metodologie şi Asistenţă Contribuabili din cadrul DGFP Covasna, str. Bem Jozef nr.9, tel. 0267-317158, e-mail: asistenta.cv@mfinante.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.