ACTUALITATE 5 septembrie 2022

Apel la participanții la trafic: respectarea legislației rutiere salvează vieți

de Covasna Media | 618 vizualizări

Acțiunile polițiștilor de la rutieră au drept scop prevenirea evenimentelor grave din trafic, iar respectarea regulilor de circulație de către toți cetățenii ar reduce semnificativ tragediile care se întâmplă în jurul nostru.

Deși statistica ne arată că numărul și consecințele accidentelor rutiere sunt în scădere, dramele care se întâmplă pe drumurile din țară ne cutremură de fiecare dată.

De aceea, facem un apel la toți participanții la trafic să circule cu respectarea legii – doar așa putem fii cu toții în siguranță.

În perioada 1 ianuarie – 30 august 2022, la nivelul județului Covasna au fost înregistrate 38 de accidente (+4 față de perioada similară a anului trecut), soldate cu decesul a 8 persoane și rănirea gravă a altor 38.

Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost: nerespectarea regimului legal de viteză (21,05%), fiind înregistrate 8 accidente grave soldate cu decesul a 2 persoane și rănirea gravă a altor 6 persoane, și indisciplina pietonilor (15,78%), fiind înregistrate 6 accidente grave soldate cu decesul a 2 persoane și rănirea gravă a altor 4. De asemenea, printre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave sunt și alte abateri de natură a distrage atenția (10,52%), rezultând 4 accidente grave, soldate cu decesul a 2 persoane și rănirea gravă a altor 4, neacordarea priorității de trecere pietonilor (10,52%), fiind înregistrate 4 accidente grave, neacordarea priorității de trecere vehiculelor (7,89%), fiind înregistrate 3 accidente grave, soldate cu decesul unei persoane și rănirea gravă a altor 2 persoane.

Accidentele produse pe fondul primelor cinci cauze reprezintă 65,76% din totalul accidentelor rutiere grave.                                

Totodată, cele cinci cauze menționate anterior au generat 87,5% din totalul deceselor, câte 25% reprezentând indisciplina pietonilor, nerespectarea regimului legal de viteză, alte abateri de natură a distrage atenția și 12,5% neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în primele 7 luni ale anului 2022 au fost desfășurate 845 de acțiuni, dintre care 60 privind indisciplina pietonilor, 126 pentru respectarea regimului legal de viteză, 30 pentru acordarea priorității de trecere vehiculelor și 41 pentru acordarea priorității de trecere pietonilor.

Astfel, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, au fost aplicate 8.739 de sancțiuni contravenționale.

De asemenea, au fost reținute 8.739 de permise de conducere și au fost retrase 364 certificate de înmatriculare/înregistrare, fiind retrase, totodată, și 89 de plăcuțe de înmatriculare și imobilizate 3.331 de vehicule.

De asemenea, au fost constatate 101 de infracțiuni la regimul rutier, dintre care 50 reprezentând alcoolemie peste limita admisă, iar 10 infracțiuni de conducere sub influența unor substanțe psihoactive.

Acțiunile polițiștilor pentru siguranța rutieră vor continua.

ALEGE VIAȚA!

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.