ACTUALITATE 20 martie 2021

(Update) Apel de donare de sânge pentru o femeie din comuna Sita Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 4535 vizualizări

UPDATE: Din păcate, pentru Ileana Neagoe lupta s-a încheiat. Totuși, membrii familiei sale speră ca cei care s-au hotărât să o ajute și să meargă luni să doneze sânge, să nu se răzgândească, pentru că gestul lor va fi cu siguranță folositor altor persoane care din paturile de spital luptă în continuare.  

Știrea inițială: Persoanele care vor și pot să doneze sânge sunt rugate să meargă începând de luni la Centrul de Transfuzie Sanguină pentru a sprijini un caz concret. Este vorba despre salvarea vieții unei femei, în vârstă de 76 de ani, din satul Zăbrătău. Aceasta este internată la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, unde luptă, cu șanse importante, să supraviețuiască unei complicații serioase apărute după o căzătură puternică. Cei care au posibilitatea să doneze sânge, sunt rugați să precizeze că o fac în numele Ilenei Neagoe.

Fac apel la bunătatea dumneavoastră și vă rog din suflet să mă sprijiniți în a da o mână de ajutor, mătușii mele NEAGOE ILEANA, din sat Zăbrătău, internată la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, secția ortopedie, cu mari probleme de sănătate. Are nevoie de sânge, având întâietate grupa AB4, dar și celelalte grupe ne pot fi de mare ajutor.

Cei care vor, și pot dona, se pot prezenta de Luni 22/03, până Vineri, între orele 8-11, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe, strada Bánki Dónáth, nr. 15, specificând că vor să doneze pentru persoana mai sus menționată.

Dacă nu poți dona, te rog distribuie această postare. Orice ajutor contează.

Vă mulțumesc tuturor și fiți binecuvântați”, se arată în mesajul transmis prin intermediul rețelelor de socializare de Mihaela Neagu.

Condițiile pentru donarea de sânge sunt: vârsta 18-60 ani; greutate minimă 55 kg; stare bună de sănătate (fără boli cronice sau medicamente luate în ultimele 2 săptămâni); mic dejun şi lichide (apă, ceai, cafea, lapte) servite înainte de donare (obligatoriu!); interzis consumul de băuturi alcoolice cu 48 de ore înainte de donare; interzis fumatul cu 2 ore înainte şi după donare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.