ACTUALITATE 17 decembrie 2017

APEL DE DONARE DE SÂNGE: O victimă a tragediei de pe DN11, provocată de o covăsneancă, are nevoie de sânge

de Iulia Drăghici - Taraș | 24374 vizualizări

O fetiță de patru ani se zbate între viață și moarte după evenimentul rutier provocat de o șoferiță din județul Covasna; tatăl ei, un jandarm din Harghita, și sora sa au decedat în urma accidentului

Tragedia de sâmbătă după-masa de pe DN11, dintre Brașov și Târgu Secuiesc, mai exact din localitatea Hărman, soldată cu patru morți și alte patru persoane rănite continuă să producă victime.

Familia jandarmului din Harghita, sublocotenentului Cioancă Florin, a fost distrusă după evenimentul rutier provocat de o șoferiță în vârstă de 25 de ani din județul Covasna. Jandarmul și fiica lui de trei ani și-au pierdut viața, iar soția sa și a doua fiică, de numai patru ani, se zbat să trăiască. Fetița, internată la Spitalul de Pediatrie din Brașov, are nevoie urgentă de sânge. Donațiile se pot face oriunde în țară.

„Fetița colegului nostru, sublocotenent Cioancă Florin, decedat ieri într-un grav accident rutier produs în localitatea Hărman, are nevoie urgentă de noi! Cei care doresc să ajute, se pot prezenta, oriunde în țară, la centrele locale de transfuzii și să doneze pentru CIOANCĂ MIROSLAVA, internată la Spitalul de Pediatrie Brașov. Fetița are nevoie de sânge grupa BIII RH Negativ. Indiferent de grupa de sânge pe care o aveți, donarea ajută la salvarea vieții acestui copil”, arată un mesaj postat pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

Programul Centrului de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe

Covăsnenii interesați să salveze viața micuței Miroslava trebuie să știe că programul Centrului de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe, situat pe strada Banki Donath nr.15, este de luni până vineri între orele 8:00 și 11:00. De asemenea, lunea și joia se pot face donații și seara, între orele 17:00 și 20:00.

Condiții de donare

În ceea ce privește condițiile de donare, directorul Centrului de Transfuzii din Sfântu Gheorghe, Andy Rosin, a explicat în repetate rânduri: „Donatorul trebuie să fie nu foarte obosit, dar mai ales să fie foarte bine hrănit. Principalul motiv este că primitorul nu poate să se alimenteze, de obicei, personal. În al doilea rând, donatorul, dacă vine nemâncat, riscă să facă o scădere a glucozei din sânge, pe stres, pe emoția de donare de sânge, pentru că nu e ceva cotidian, și astfel să nu se simtă foarte bine. (...) Omul nu vine aici să îi facem analize”.

Dr. Rosin a precizat, de asemenea, că este important ca donatorii să fie foarte bine hidratați, să nu fumeze cu o oră înainte de donare și să nu consume alcool. În ceea ce privește greutatea ideală, acesta a menționat că este de minimum 60 de kilograme.

Cele patru autoturisme implicate în accidentul produs sâmbătă, pe DN11 între Braşov şi Târgu Secuiesc, soldat cu patru persoane decedate, printre care un copil de trei ani, şi alte patru rănite, sunt din judeţele Braşov, Covasna, Harghita şi Bacău, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, Gabriela Dinu.

Potrivit poliției, conducătoarea auto, de 25 de ani, din judeţul Covasna, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers de pe banda 1 pe banda 2 şi a acroşat spatele autoturismului condus de jandarmul Cioancă Florin, în vârstă de 34 de ani, din judeţul Harghita. Conducătoarea auto a ieşit cu maşina în afara părţii carosabile, iar şoferul din Harghita a pătruns pe contrasens izbindu-se violent de un autoturism condus de un bărbat, de 60 de ani, din Braşov. De asemenea, un alt conducător auto, în vârstă de 48 de ani, din Bacău, a fost surprins de impact şi, în încercarea sa de a evita coliziunea, a virat dreapta, a acroşat spatele autovehiculului din Braşov şi a ieşit în afara părţii carosabile.

În urma accidentului rutier în lanţ au murit patru persoane: conducătorul autoturismului din Harghita, fiica sa de trei ani aflată pe bancheta din spate, şoferul maşinii din Braşov şi soţia sa, în vârstă de 69 de ani, pasageră pe locul din dreapta-faţă. Au fost rănite grav două persoane - soţia conducătorului autoturismului din Harghita, de 30 de ani, precum şi o altă fiică a lor, de patru ani, şi rănite uşor alte două persoane - tânăra care a provocat accidentul şi prietena sa, de 24 de ani, aflate în acelaşi autoturism.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.