ACTUALITATE 22 iunie 2017

Antal Árpád (UDMR Covasna): „Nu aş fi crezut că Traian Băsescu va fi noul Vadim al României”

de Agerpres | 3356 vizualizări

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu ar fi crezut că Traian Băsescu va fi „noul Vadim al României”.

Antal Árpád a opinat că fostul şef al statului a avut o atitudine „hiperextremistă” în ultimele zile, în condiţiile în care a fost susţinut de comunitatea maghiară în „momente critice” ale vieţii lui.

„Eu înţeleg că societatea românească are nevoie întotdeauna de un Vadim, dar nu aş fi crezut în urmă cu câţiva ani că noul Vadim al României va fi Traian Băsescu. (...) Este o problemă, pentru că acest om a condus România timp de zece ani şi cred că este un semnal foarte puternic către partenerii noştri strategici, ca să înţeleagă ce fel de oameni au condus această ţară. (...) Pe de altă parte, este o problemă pentru noi, comunitatea maghiară care l-am sprijinit pe Traian Băsescu în momentele critice ale vieţii sale, de două ori când a fost ales preşedinte şi o dată când urma să fie demis. Cred că este o lecţie de viaţă pentru noi, atât pentru politicieni, cât şi pentru cetăţenii de rând, pentru că această atitudine hiperextremistă a lui Traian Băsescu din ultimele zile arată, de fapt, ce om a condus România şi poate înţelegem acum de ce a ajuns România unde a ajuns în perioada în care acesta a fost preşedintele ţării”, a declarat Antal Árpád, care este şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe.

Legat de criza politică din ultimele zile, generată de conflictele interne din PSD, Antal Árpád a menţionat că se bucură că moţiunea de cenzură a trecut, menţionând, în context, că ar fi fost firesc ca Sorin Grindeanu să fi demisionat din funcţia de premier în momentul în care i s-a retras sprijinul politic.

Cât priveşte negocierile pentru votarea moţiunii de cenzură a PSD, Antal Árpád a spus că UDMR a avut o strategie bună, chiar dacă, în cele din urmă, nu a obţinut ceea ce a vrut.

„Cred că în Bucureşti trebuie să joci după regulile celor care fac politica în Bucureşti. Este o vorbă pe care am învăţat-o şi eu cât am fost deputat în Parlamentul României, că nu aduce anul ce aduce ceasul, şi dacă sunt momente în care poţi negocia anumite probleme importante trebuie să negociezi. (...) Eu cred că strategia UDMR a fost bună”, a declarat Antal Árpád.

El a mai spus că evenimentele din ultimele zile au scos la iveală un lucru îngrijorător şi anume cât de rapid poate fi „activată retorica antimaghiară”, adăugând că se va putea vorbi despre România ca despre o „ţară stabilă” în momentul în care problema relaţiilor româno-maghiare va fi rezolvată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.