ACTUALITATE 30 septembrie 2022

Antal Árpád: „Nu avem cum să oprim circulația într-o zonă atât de sensibilă”

de Iulia Drăghici - Taraș | 967 vizualizări

Chiar dacă nu a fost anunțată oficial o decizie în acest sens nici până acum, autoritățile din Sfântu Gheorghe dau semnale tot mai clare că lucrările pentru reabilitarea podului rutier din strada Gábor Áron, care vor necesita restricționarea sau chiar închiderea totală a circulației în zona centrală, vor fi demarate vara viitoare. 

Primarul Antal Árpád a declarat joi, într-o conferință de presă, la întrebarea reporterului „Observatorul de Covasna” vizavi de acest subiect, că traficul din oraș nu va putea suporta închiderea circulației pe porțiuni din străzile Gábor Áron, Spitalului și Libertății nici măcar parțial și că este mai mult ca probabil ca lucrările mai ample să fie executate pe timpul verii. 

Concluzia este că acele lucrări care necesită oprirea circulației pe și sub pod o să fie executate doar vara, când va fi vacanță, când oamenii sunt plecați în concedii. Nu avem cum să oprim circulația într-o zonă atât de sensibilă”, a declarat Antal Árpád. 

Edilul a precizat că, cel mai probabil, circulația pe podul din strada Gábor Áron va fi restricționată abia după ce lucrările din strada Táncsics Mihály, demarate recent, vor fi încheiate, astfel încât să se poată direcționa traficul și pe acolo. 

Táncsics este una din străzile care pot înlocui, dacă vreți, porțiunea de stradă a Libertății și Spitalului, pentru că, din Simeria, poți să ajungi pe Kós Károly și Libertății pe strada József Attila, Șaguna, care ajută cât de cât, și Táncsics, care acum nu e circulabilă. Trebuie să finalizăm Táncsics și atunci putem să discutăm despre închiderea circulației acolo. Dar eu cred că, în mod realist, lucrările foarte sensibile ale podului se vor face în vacanță, cu circulația oprită, cât trebuie oprită. Nu știu dacă va fi oprită 100%, 80% sau 40%. Dar acum nici 40% nu ar suporta orașul”, a mai declarat joi Antal Árpád. 

La începutul lunii august a.c., autoritățile confirmau că se pregătește începerea lucrărilor de reabilitare a podului și că din acest motiv vor fi impuse în zona centrală a orașului anumite restricții de circulație, care vor fi anunțate ulterior. Speranța era ca procesul de consolidare a pasajului să înceapă în septembrie. Ulterior, autoritățile au anunțat că se ia în calcul varianta ca demersurile să înceapă anul viitor, după vizita de la fața locului a constructorului, care a spus că va fi nevoie de oprirea circulației în zonă. 

Vestea că podul va intra în reabilitare a fost anunțată în noiembrie 2019. Consilierii locali au aprobat atunci proiectul de hotărâre pentru acest obiectiv de investiții. Ulterior, bugetul total al lucrărilor a fost majorat, din cauza creșterilor de prețuri la materialele de construcții.

Abia după ce a fost licitată a treia oară, lucrarea și-a găsit un constructor, pentru că la primele două anunțuri nu s-a prezentat nici o firmă. În luna mai a.c., autoritățile locale anunțau că SC Drumuri și Poduri Covasna SA, companie aflată în subordinea Consiliului Județean Covasna, a câștigat contractul. 

Reabilitarea pasajului rutier situat pe strada Gábor Áron, care supratraversează strada Libertății, a fost cuprinsă și pe lista proiectelor aprobate prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny”, cu valoarea de peste 2,1 milioane de lei. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.