ACTUALITATE 28 august 2014

Antal Árpád: „Demararea lucrărilor la cinema Arta, o chestiune de zile”

de Agerpres | 79 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat, joi, că reabilitarea cinematografului Arta, care va găzdui şi sediul Teatrului „Andrei Mureşanu”, se află pe lista de priorităţi a autorităţilor locale şi că lucrările vor demara în câteva zile.

Antal Árpád a precizat că licitaţia pentru atribuirea lucrărilor a fost finalizată, a fost predat amplasamentul către executant, iar din bugetul local a fost alocată o primă tranşă de 500.000 de lei pentru acest proiect. Întrebat când vor demara lucrările, primarul a declarat că „e o chestiune de zile”.

Consilierul local Mădălin Guruianu, care este şi liderul PNL Sfântu Gheorghe, a cerut miercuri autorităţilor locale să nu mai tergiverseze începerea lucrărilor, arătând că amânarea lor va periclita grav atât activitatea Teatrului românesc „Andrei Mureşanu”, cât şi pe cea a Teatrului maghiar „Tamási Áron”.

Guruianu a declarat că cele două teatre vor fi nevoite să „coabiteze” din nou din toamnă, prin urmare să împartă scena mare şi sala de spectacole aşa cum au făcut ani de zile, lucru aproape imposibil de realizat în condiţiile în care fiecare instituţie trebuie să realizeze câte cinci premiere pe stagiune.

„Faptul că nu s-a început încă reabilitarea cinematografului pune în mare pericol activitatea ambelor teatre. (...) Directorii acestora sunt obligaţi prin contractul de management să realizeze cinci premiere pe an, prin urmare pe scena mare vor fi zece premiere. Făcând un calcul, zece premiere în zece luni de stagiune înseamnă, în medie, o lună pentru fiecare producţie. Mă întreb când se mai joacă celelalte spectacole în aceeaşi sală?!”, a declarat Mădălin Guruianu.

Teatrul românesc, care ani de zile a împărţit aceeaşi clădire cu teatrul maghiar, s-a mutat anul acesta în fostul cinematograf, dar la finalul stagiunii a evacuat clădirea pentru a putea fi începute lucrările de reabilitare.

Cinematograful Arta, construit în anul 1968, a fost trecut în anul 2012 din administrarea Regiei Autonome de Difuzare a Filmelor (RADEF) în proprietatea Consiliului local municipal. Reabilitarea clădirii a fost evaluată la peste 5 milioane de lei, iar conform proiectului, aici vor fi amenajate o sală de spectacole şi două săli de cinema 3D cu 96, respectiv 81 de locuri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.