ACTUALITATE 6 decembrie 2016

Antal Árpád: Aeroportul Internaţional Braşov, un test de seriozitate pentru autorităţile locale

de Iulia Drăghici - Taraș | 729 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Henning László, au fost prezenţi marţi la o conferinţă de presă organizată la Braşov de Consiliul Judeţean Braşov. Tema întâlnirii a fost stadiul lucrărilor la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Reprezentanţii judeţului Covasna au dat asigurări că vor sprijini în continuare judeţul vecin pentru derularea lucrărilor la acest obiectiv. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav va fi finalizat în anul 2020.

„Ne bucurăm că s-a deblocat acest proiect odată cu votarea Legii privind terenul pe care acest obiectiv se construieşte. Vom participa şi noi din punct de vedere financiar cu câte trei milioane de euro fiecare, Primăria Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna. Consider că acest proiect este un test de seriozitate pentru autorităţile locale. Avem interese comune şi sunt convins că dacă ne punem pe treabă putem respecta termenele prevăzute în derularea acestui important obiectiv de investiţii atât pentru judeţul Braşov, cât şi pentru judeţul Covasna. Ca durată de timp ajungi mai repede de la Sfântu Gheorghe la Braşov, în 30 de minute, decât din Piaţa Universităţii la Aeroportul Internaţional Otopeni. Din partea noastră aveţi tot sprijinul", a declarat primarul Antal Árpád, potrivit Agerpres.

Acesta a mai spus în cadrul discursului său că aeroportul va putea funcţiona cu mult înainte de terminarea lucrărilor la autostrăzile din zona Braşovului. „Am fost şi suntem vitregiţi în această regiune în ceea ce priveşte construcţia de autostrăzi şi dacă noi suntem serioşi, atunci vom putea construi şi opera acest aeroport cu mult înainte ca autostrada Braşov – Comarnic sau Braşov – Sibiu, ca să nu mai vorbesc de Braşov – Târgu Mureş, să se construiască. (...) Noi am susţinut şi în Parlament toate demersurile care au vizat pornirea acestui proiect şi chiar dacă Bucureştiul nu este interesat de continuarea lui, am convingerea că putem la nivel regional să îl ducem mai departe”, a spus edilul din Sfântu Gheorghe.

„Vom urmări pas cu pas toate demersurile”, a declarat şi vicepreşedintele CJ Covasna, Henning László.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, în primăvara anului viitor va începe construcţia căii de rulare, a platformei de staţionare a aeronavelor şi dotările pentru pistă.

„În urma reactualizării studiului de fezabilitate a reieşit că mai este necesară suma de 39 de milioane de euro pentru finalizarea aeroportului. Pentru lucrările care se vor executa anul viitor Consiliul Judeţean (CJ) va aloca din bugetul propriu suma de 10 milioane de euro, sumă necesară pentru prima etapă, urmând ca celelalte 29 de milioane de euro să fie asigurate atât de Consiliul Judeţean Braşov cât şi de Primăria Braşov, Primăria Sf. Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna. Lucrările ar trebui să înceapă în primăvara anului viitor şi de aceea noi ne-am grăbit să aprobăm indicatorii tehnico economici în şedinţa de marţi a Consiliului Judeţean pentru a începe procedurile de achiziţii pentru partea de proiectare şi partea de construcţie", a afirmat marţi preşedintele CJ Braşov, potrivit Agerpres.

Până acum, Consiliul Judeţean Braşov a cheltuit din bugetul propriu suma de 24 de milioane de euro pentru construcţia pistei şi a gardul de împrejmuire al terenului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Darie Cristi, 7 decembrie 2016
Nu putem face si noi o contribuție prin donații prin sms sau altfel... Vreau sa contribui si eu... Mulțumesc
George IOANA, 7 decembrie 2016
Buna ziua, Avand in vedere cat se cheltuie pt a ajunge la cel mai apropiat aeroport din zona ( Bucuresti, Sibiu ...) sa se studieze posibilitatea de donare a unei sume lunar( de la minim 10 lei) si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.