ACTUALITATE 18 aprilie 2016

Antal Árpád a revenit la Primărie

de Iulia Drăghici - Taraș | 460 vizualizări

DNA i-a ridicat luni primarului municipiului Sfântu Gheorghe interdicţia de a-şi exercita funcţia

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a revenit la conducerea instituției. Edilului i s-a ridicat interdicția de a-și exercita funcția, dar rămâne încă sub control judiciar.

„Am primit astăzi acest răspuns prin care mi se ridică interdicţia de a-mi exercita mandatul şi ne continuăm munca. Sunt foarte mândru de doamna Sztakics Éva care a condus Primăria în cele 60 de zile. Colegii mei au făcut o treabă extraordinară. Întotdeauna am spus că putem vedea calitatea unui om atunci când fie are puterea, fie când are probleme. (...) Va trebui să muncim în continuare. Am apreciat şi solidaritatea consilierilor şi a cetăţenilor. Cred că dacă trecem cu bine pe această perioadă, şi în parte deja am trecut, o să avem doar de câştigat: şi oraşul, şi comunitatea şi noi, autorităţile. Eu obişnuiesc să spun că «ceea ce nu te omoară te întăreşte»”, a spus primarul Antal Árpád luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

În cadrul şedinţei de Consiliu Local, întrunit tot luni, edilul a mai spus: „Spre norocul nostru Sfântu Gheorghe este un oraş în care orice se întâmplă, viaţa merge înainte. În ultimele două luni aţi dovedit că nimeni nu este de neînlocuit şi că problemele cetăţenilor s-au putut soluţiona şi în acest fel. În următoarea perioadă o să mă informez la zi despre lucrurile care s-au întâmplat în acest timp. (...) Deşi aceste două luni au fost grele, cred că a fost o experienţă de viaţă prin care ne-am întărit şi mai tare şi vom fi mai înţelepţi. Mergem înainte cu capul ridicat şi cred că toate lucrurile îşi vor avea făgaşul lor”. Antal Árpád a mai spus, de asemenea, că „această unitate, între români şi maghiari, pe care am considerat-o foarte importantă la nivelul oraşului nostru, s-a întărit prin acest caz şi mai mult”.

„Bucuria noastră este nemărginită că dânsul a putut să se întoarcă astăzi aici. A fost foarte greu fără dânsul şi a fost foarte greu pentru că nu am putut să comunicăm. Am avut şi momente foarte grele şi au fost chiar şi două momente în care am simţit că toată lumea cade grămadă pentru că pentru noi toţi acest lucru a fost o traumă sufletească”, a spus viceprimarul Sztakics Éva în cadrul şedinţei de Consiliu Local de luni.

La conferinţa de presă, primarul Antal Árpád a mai precizat că nu cele 10.000 de semnături strânse de UDMR în sprijinul candidaturii sale au fost cele care au contat în decizia autorităţilor de a ridica interdicţia de exercitare a funcţiei. „Analiza dosarului a fost cea care contat în cererea mea de a se ridica interdicţia”, a spus primarul, care a mai adăugat că atât timp cât se doreşte aflarea adevărului, atunci el este mulţumit.

Primarul îşi menţine candidatura pentru un nou mandat

Antal Árpád a declarat că îşi menţine hotărârea de a-şi depune candidatura pentru un nou mandat de primar. „Faptul că au fost peste 10.000 de cetăţeni care au semnat pentru candidatura mea, cred că este un semnal extraordinar. Sunt de 20 de ori mai multe semnături decât este necesar pentru acest lucru. Aşa cum am spus în ultimele săptămâni, în cazul în care îmi voi putea exercita funcţia, voi candida la Primărie”, a spus edilul din Sfântu Gheorghe, care a mai continuat: „Faptul că Miklós Zoltán şi-ar fi asumat candidatura în condiţiile în care eu nu aş fi putut face acest lucru, cred că este un lucru extraordinar. Nu ar fi fost uşor pentru nimeni să preia această funcţie în aceste condiţii”.

Antal Árpád a fost plasat sub control judiciar de către DNA încă din 18 februarie. Conform comunicatului DNA, acesta a fost acuzat că a utilizat în alte scopuri creditele garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, dacă fapta este săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Teme articol: Antal Arpad primarie DNA
Distribuie articolul:  
|

Anunțuri

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R, 21 aprilie 2016
poate au mers chiar mai bine lucrurile in lipsa cum e cu politia: daca e blocaj inseamna ca au iesit la dirijat
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.