ACTUALITATE 19 iulie 2016

Aniversare de 100 de ani la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 384 vizualizări

Kala Rozália din Sfântu Gheorghe a aniversat marţi, 19 iulie, împlinirea unui secol de existență. Alături de centenară a fost și primarul reședinței de județ, Antal Árpád.

Kala Rozália s-a născut la Sfântu Gheorghe în 19 iulie 1916 şi aici a trăit toată viaţa. „Doamna a fost întotdeauna foarte sigură pe ea, a fost „un căpitan” al familiei. Şi acum locuieşte de una singură pentru că aşa doreşte. A lucrat la fabrica de textile de la 16 ani, până la pensie, adică 55 de ani. E una dintre persoanele care poate să se bucure mai mult de pensie decât de salariu. Are un băiat, doi nepoţi şi doi strănepoţi. (...) Din copilărie am stat foarte mult aici. Pentru mine este un exemplu de viaţă”, spune nepotul sărbătoritei, Kala Sándor.

„Sper să ne întâlnim şi la aniversarea de 105 ani, apoi la 110”, a mai precizat, surâzând, nepotul.

Din spusele celor apropiaţi, Kala Rozália nu a avut probleme serioase de sănătate, iar ingredientele longevităţii sunt genetica şi lipsa de excese.

Kala Rozália are şi la 100 de ani o poftă de viaţă demnă de invidiat, iar acest lucru s-a văzut prin faptul că a cântat şi a dansat alături de edilul oraşului Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.