ACTUALITATE 21 martie 2016

Andrea Gavriliu revine la Sfântu Gheorghe în calitate de regizor!

de Covasna Media | 587 vizualizări

După succesul fulminat înregistrat cu spectacolul de teatru-dans „Zic Zac“, în care este acompaniată de un alt covăsnean, Ștefan Lupu, Andrea Gavriliu revine la Sfântu-Gheorghe. De această dată, în calitate de regizor și coregraf al spectacolului „Sărbătoarea primăverii“ de la  Studio M.

„Sărbătoarea primăverii“ era descrisă de către compozitorul rus Igor Stravinsky ca fiind o lucrare muzical-coregrafică ce reprezintă Rusia păgână înglobată într-o singură idee: misterul şi puterea creativă a primăverii. Ritualul păgân al ruşilor se încheie cu autosacrificare: o fată special aleasă dansează până la epuizare.

De-a lungul timpului, această operă a fost o piatră de încercare pentru foarte mulţi coregrafi datorită tablourilor şi a atmosferei sale mistice, precum şi datorită temei atât de nefamiliare zilelor noastre.

Limbajul operei lui Stravinsky este adresat baletului clasic. Spectacolul Studioului M realizat de coregrafa Andrea Gavriliu reformulează „Sărbătoarea primăverii“ într-un limbaj contemporan, reuşind astfel apropierea artiştilor şi spectatorilor de această piesă epocală din istoria muzicii.

„Știam că voi avea parte la Sfântu-Gheorghe de o echipă antrenată, care poate ataca, împreună cu mine, o încercare atât de îndrăzneață!“.

„Cu acest spectacol mi-am dorit să arăt o versiune „fresh“ a controversatei opere, precum un videoclip modern pentru o compoziție muzicală atât de complexă.  E o mare provocare pentru că text nu este deloc, deci corpurile trebuie să transmită pe un fond sonor amețitor într-un decor vibrant, tot ce cuvintele nu mai reușesc să comunice“ spune Andrea, în exclusivitate pentru Observatorul de Covasna.

Referitor la alegerea de a face acest spectacol la Sfântu-Gheorghe, Andrea motivează: „Aveam de ceva vreme în plan acest proiect, dar credeam că va mai dura ceva ani până voi avea ocazia să-l fac. Primind propunerea din partea Studio M să regizez un spectacol aici, mi-am zis că e o bună oportunitate, deoarece știam că voi avea parte de o echipă antrenată care poate ataca, împreună cu mine, o astfel de încercare îndrăzneață“. Zis şi făcut!

Remarcabilă actriță și coregrafă a noii generații, Andrea Gavriliu este fostă membră a trupei de teatru pentru tineri „Ecou“ din Sfântu-Gheorghe. Ea este cunoscută publicului național și internațional prin spectacole precum Zic Zac (2013, în regia proprie), Hotel PM (2015, în regia proprie), Dezorient Express (2015, în regia proprie), Vertij (2015, în regia lui Mihai Măniuțiu), 3 ore după miezul nopții (2015, în regia lui Mihai Măniuțiu), Hyokkori Hyotanjima (2015, în regia lui Kazuyoshi Kushida).

Spectacolul de la Studio M, programat în noua sală studio a Teatrului Tamasi Aron, poate fi urmărit de publicul covăsnean miercuri și joi (23 și 24 martie) cu începere de la ora 19.

În distribuția spectacolului îi veți regăsi pe Polgár Emília, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Orbán Levente, Bajkó László, Veres Nagy Attila și Szekrényes László.

Așa cum scriam și mai devreme, regia și coregrafia sunt semnate Andrea Gavriliu, decorul este realizat de Alexandru Petre, Lea Rasovszky este repsonsabilă de costume. Din echipa de producție a spectacolului mai fac parte Roxana Gatej, Bartók Enikő, Szabó Huba, Chiriţescu György și Both Melinda.

Producția se anunță de neratat, având în vedere atât succesul precedentelor spectacole regizate de Andrea Gavriliu, dar și reinterpretării pe care aceasta o oferă unui spectacol classic. Bilete mai sunt dispoinbile pe site-ul www.biletmaster.ro.

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.