ACTUALITATE 23 octombrie 2020

András-Nagy Róbert: „Un manager de spital care spune că nu există infecții nosocomiale minte”

de Daniela Luca | 1548 vizualizări

Infecțiile nosocomiale nu au ocolit nici în această perioadă Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe. Situația este însă sub control spune managerul András-Nagy Róbert. Conform acestuia, infecțiile spitalicești au fost detectate la timp, iar situația a fost raportată la DSP. 

Infecțiile asociate actului medical sunt o normalitate a fiecărui spital, spune managerul de la SJU, András-Nagy Róbert. Conform acestuia, situațiile punctuale care au apărut în ultima vreme, au fost rezolvate, iar raportarea la DSP s-a făcut la timp. 

„Un director, un manager de spital care spune că nu există infecții nosocomiale minte. Nu există așa ceva nici în Viena la Akh, nici Statele Unite la Johns Hopkins. Important este și întotdeauna am considerat acest lucru, să identificăm cât mai rapid, să tratăm problema și să tratăm pacientul. La noi în ultima perioadă, nu știu ca și cifră, dar au fost. Le-am identificat, le-am tratat și am găsit soluțiile. Câte au fost nu știu să vă zic în momentul de față, dar au fost. În momentul în care identificăm astfel de situații noi le raportăm la Direcția de Sănătate Publică, adică merg pe circuitul normal. Noi raportăm corect și când trebuie toate infecțiile nosocomiale. Nu avem ce să ascundem”, a spus joi managerul celei mai mari unități spitalicești din județul Covasna, Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, András-Nagy Róbert.

Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) au răspuns oficial, pentru Libertatea, că de la începutul pandemiei și până în prezent, Direcțiile de Sănătate Publică nu au raportat nici un caz de infecție asociată asistenței medicale la pacienți diagnosticați cu Covid-19, însă specialiștii cred că această statistică este imposibilă. 

Potrivit aceleiași surse, un studiu european, realizat pe 1.290 de unități de Terapie Intensivă din 15 țări, arăta că 8% din pacienții care stau la ATI mai mult de două zile ajung să ia cel puțin o infecție asociată actului medical.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.