ACTUALITATE 11 martie 2020

Anchetă epidemiologică pentru identificarea persoanelor care au intrat în contact cu femeia cu coronavirus

de Agerpres | 6635 vizualizări

Autorităţile sanitare au demarat o anchetă epidemiologică pentru a identifica persoanele care au intrat în contact cu femeia din oraşul Covasna infectată cu noul coronavirus după o vizită în Italia.

Prefectul judeţului Covasna, Iulian Todor, a declarat pentru AGERPRES că cei doi membri ai familiei, soţul şi fiul femeii, au fost izolaţi la domiciliu şi le-au fost prelevate probe, care au fost trimise pentru analiză la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti.

"În momentul de faţă nu ştim cu câte persoane au intrat în contact doamna şi ceilalţi membri ai familiei. Acest lucru urmează să fie stabilit de Direcţia de Sănătate Publică în urma unei anchete epidemiologice demarate în această seară. Noaptea aceasta se va încerca să se identifice, pe cât posibil, toate persoanele cu care au intrat în legătură, iar acestea vor fi, de asemenea, izolate", a declarat prefectul Iulian Todor.

Acesta a mai menţionat că femeia, în vârstă de 53 de ani, a sosit din Italia în data de 8 martie.

Testul pozitiv a fost confirmat de Institutul "Balş' din Bucureşti, iar femeia a fost transportată miercuri seară de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Covasna la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.