ACTUALITATE 5 iulie 2020

Ample controale în județul Covasna, nicio neregulă depistată

de Iulia Drăghici - Taraș | 1376 vizualizări

Au fost făcute verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic

Inspectoratul de Poliție Județean Covasna anunță că polițiștii covăsneni, alături de jandarmi, polițiști locali și un reprezentant al Ministerului Sănătății au avut sâmbătă, 4 iulie, o amplă acțiune de control, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Nu au fost depistate nereguli, anunță aceștia.

La data de 4 iulie a.c., 81 de polițiști, 53 de jandarmi 10 polițiști locali și un reprezentant al Ministerului Sănătății, au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic.

Cu această ocazie, au fost legitimate 176 de persoane fiind verificate 33 de societăți comerciale / persoane fizice autorizate/ locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Totodată au fost verificate 11 mijloace de transport.

În urma controalelor nu au fost depistate nereguli.

Pentru a proteja locuitorii județului Covasna, acțiunile preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă!”, arată IPJ Covasna, într-un comunicat de presă transmis duminică.

Astfel de acțiuni au fost organizate la nivel național. „La activități au participat peste 5000 de polițiști, aproximativ 2000 de jandarmi, 390 polițiști de frontieră, 200 cadre ISU, 1456 polițiști locali, 96 reprezentanți din cadrul ANSVSA, 46 inspectori ANPC, 96 reprezentanți ai structurilor Ministerului Sănătății, 59 angajați ai Ministerului Muncii, 15 oficiali din cadrul Ministerului Transportului, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale. Au fost aplicate 1.781 sancțiuni contravenționale, în valoare de 821.735 lei”, arată MAI, potrivit unui comunicat de presă.

Între timp, județul Covasna a ajuns la 299 de cazuri de COVID-19, depistate de la începutul pandemiei. De vineri până duminică au fost raportate 8 cazuri noi. La nivel național, duminică au fost raportate 28.973 de îmbolnăviri cu SARS-COV-2, dintre care 391 noi.

De subliniat este că potrivit DSP Covasna, citată de Prefectura Covasna, „de la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați un număr de 252 de pacienți bolnavi de COVID-19”.

Aceeași sursă arată că „în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sfântu Gheorghe, Brașov și Miercurea Ciuc, un număr de 34 de pacienți bolnavi de COVID-19”.

Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 5.819. 

Sursa foto: Facebook/Poliția Română. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.