ACTUALITATE 17 septembrie 2020

Amenzi în valoare totală de 2.900 de lei pentru încălcarea măsurilor anti-COVID

de Iulia Drăghici - Taraș | 1391 vizualizări

Pentru că au fost depistate încălcând măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, patru persoane au fost amendate, în ultimele 24 de ore, de autoritățile covăsnene cu sume în valoare totală de 2.900 de lei, anunță Prefectura Covasna. 

În vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de prevenire a noului coronavirus, măsuri de prevenire dispuse de instituțiile competente, sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Covasna, au continuat misiunile și acțiunile structurilor teritoriale ale M.A.I., în contextul impus de starea de alertă.

Astfel, echipaje mixte alcătuite din angajați ai I.P.J. Covasna, I.J.J. Covasna, Grupării Mobile de Jandarmi Brașov, I.S.U.J. Covasna și polițiști locali au executat în ultimele 24 de ore, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 31 de misiuni.

 Cele 144 de efective angrenate, având în vedere Hotărârea C.J.S.U. Covasna nr. 29 din 15.09.2020, au verificat modul în care sunt respectate de către persoane măsurile de izolare/carantinare în unități spitalicești, la domiciliu sau în locația declarată, modul în care societățile comerciale, persoanele fizice autorizate respectă interdicțiile impuse prin legislația în vigoare, precum și modul în care sunt respectate normele de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară. În acest scop, printre alte mijloace, au fost utilizate și 53 de mijloace de mobilitate.

Ca urmare a acestor activități, au fost legitimate/verificate 341 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de alertă un nr. de 30 de SC/PFA. În ceea ce privește mijloacele de transport, au fost verificate un număr de 40 de autovehicule, la care se adaugă alte 9 mijloace de transport public în comun. Au fost verificate 37 de locații/obiective cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă (restaurante, terase, fastfood-uri, alte medii de interes). Chiar dacă obiectivul acestor activități a fost de a preveni răspândirea noului coronavirus, cu ocazia activităților precizate mai sus au fost identificate 4 persoane care nu au respectat prevederile legale și au fost sancționate, în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu amenzi care au însumat 2.900 de lei”, arată Prefectura Covasna, în comunicatul de presă de miercuri. 

Și în raportarea de marți se arată că patru persoane au fost amendate, însă atunci amenzile s-au ridicat la 600 de lei, în vreme ce luni s-a raportat un singur avertisment. 

La nivel național, oamenii legii au aplicat în ultimele de 24 de ore 435 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 59.601 lei și s-a constatat, totodată, o infracțiune de zădărnicire a combaterii bolilor, se arată în raportarea de miercuri a Grupului de Comunicare Strategică. 

Sursă foto: Facebook/ Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.