ACTUALITATE 23 februarie 2022

Amenzi în cascadă pe DN12, între Coșeni și Bixad: 51 din cele 69 de sancțiuni au fost pentru viteză

de Iulia Drăghici - Taraș | 1421 vizualizări

Noile acțiuni ale polițiștilor rutieri, de la finele săptămânii trecute, au însemnat din nou amenzi pentru șoferii vitezomani. Într-un control în cascadă, derulat sâmbătă, pe DN12, între Coșeni și Bixad, 61 de conducători auto au fost amendați. În total, în perioada 18-20 februarie, oamenii legii au aplicat 329 de sancțiuni, au reținut 29 de permise de conducere și au retras 13 certificate de înmatriculare pentru nereguli depistate în trafic. 

La data de 19.02.2022, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Covasna  și Serviciului Rutier Harghita, au executat o acțiune care a vizat combaterea nerespectării regimului legal de viteză în sistem cascadă, pe DN12 – localitățile Coșeni, Chilieni, Sfântu Gheorghe, Olteni, Malnaș, Micfalău și Bixad.

În urma acțiunii au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.660 lei, dintre care 51 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În perioada 18-20 februarie a.c., polițiștii au acționat pe raza întregului județ pentru reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul depășirilor neregulamentare sau ca urmare a folosirii telefonului mobil pe timpul conducerii autovehiculelor, combaterea nerespectării regimului legal de viteză și identificarea şi tragerea la răspundere a participanților la traficul rutier care încalcă prevederile legislaţiei rutiere.

În perioada de referință au fost aplicate 329 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice, dintre care 145 pentru  nerespectarea regimului legal de viteză și 61 pentru nepurtarea centurii de siguranță.

Totodată, în urma abaterilor constatate, au fost reținute 29 de permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare”, se arată într-un comunicat de presă transmis marți de IPJ Covasna. 

Un bilanț cu activitatea pe 2021 al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna arată că efectivele de poliție rutieră au organizat în 2021 peste 1.750 de acțiuni. În urma acestora au rezultat peste 450 de fapte penale constatate, peste 13.000 de sancțiuni contravenționale, 1.450 de permise de conducere reținute și 549 de certificate de înmatriculare retrase. 

Acțiunile au dus la o concluzie îmbucurătoare: numărul accidentelor grave petrecute pe raza județului Covasna a scăzut anul trecut. În consecință, și numărul de victime este mai mic. Datele IPJ din 2021 indică 54 de accidente rutiere grave înregistrate, cu 24 mai puține decât în 2020. În urma acestor evenimente, 16 persoane și-au pierdut viețile (cu trei mai puține decese decât în 2020) și 42 de persoane au fost rănite grav (cu 32 mai puține decât în anul precedent).

„Polițiștii vor continua să acționeze pe drumurile din județul Covasna pentru prevenirea evenimentelor negative în trafic. 

Pentru siguranța tuturor participanților la trafic poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi de trafic”, mai arată comunicatul de presă al IPJ. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.