ACTUALITATE 12 octombrie 2020

Amenzi anti-COVID: peste 11.500 de lei, potrivit raportărilor de la final de săptămână

de Iulia Drăghici - Taraș | 1243 vizualizări

Așa cum s-a anunțat în repetate rânduri, autoritățile au intensificat controalele în context COVID-19. În raportările de vineri, sâmbătă și duminică ale Prefecturii Covasna privind cuantumul total al sancțiunilor contravenționale aplicate pentru săvârșirea faptelor de zădărnicire a combaterii bolilor s-a ridicat la 11.570 de lei. 

Raportarea de vineri, 9 octombrie, arată că în urma celor 50 de misiuni executate de oamenii legii, „au fost identificate 25 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală impuse , motiv pentru care s-au aplicat avertismente și sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.580 lei”. 

Următoarea zi, sâmbătă, în informarea de presă se arăta că „echipaje mixte alcătuite din angajați ai I.P.J. Covasna, I.J.J. Covasna, I.S.U.J. Covasna și polițiști locali au executat în ultimele 24 de ore, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 27 misiuni”. În urma acestora, „au fost identificate 72 persoane care nu au respectat prevederile Legii 55/2020 și măsurile de protecție impuse de către autorități pentru prevenirea COVID-19, motiv pentru care s-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru săvârșirea faptelor de zădărnicire a combaterii bolilor în valoare totală de 5.250 lei”, arată Prefectura. 

Și în comunicatul de presă de duminică, 11 octombrie, se arată că în ultimele 24 de ore au fost 29 de controale. 

Chiar dacă obiectivul acestor activități a fost de a preveni răspândirea noului coronavirus, cu ocazia activităților precizate mai sus, au fost identificate 17 persoane care nu au respectat prevederile Legii 55/2020 și măsurile de protecție impuse de către autorități pentru prevenirea COVID-19, motiv pentru care s-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru săvârșirea faptelor de zădărnicire a combaterii bolilor în valoare totală de 3.740 lei”, arată aceeași sursă. 

Și IPJ Covasna a informat, printr-un comunicat de presă, că au fost controale intense și în perioada precedentă, care s-au lăsat cu amenzi în cuantum de 7.000 de lei. 

În perioada 05-08 octombrie 2020, forțele de ordine au executat în sistem integrat 64 de acțiuni punctuale prin care a fost verificat modul în care sunt respectate de către persoane măsurile de izolare/carantinare în unități spitalicești, la domiciliu sau în locația declarată, modul în care societățile comerciale și persoanele fizice autorizate respectă interdicțiile impuse prin legislația în vigoare, precum și modul în care sunt respectate normele de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară.

În total, în perioada de referință, 1.434 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Pe parcursul săptămânii au fost verificate 82 de obiective printre care restaurante, terase precum și parcuri, parcuri de distracții/locuri de joacă și zone de picnic sau alte zone de agrement.

Totodată, forțele de ordine au verificat modul de respectare al prevederilor legale în vigoare, în 62 de mijloace de transport în comun.

În urma acțiunilor desfășurate de forțele de ordine, au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 de lei”, arată polițiștii covăsneni, în comunicatul de presă transmis vineri redacției Observatorul de Covasna.  

Autoritățile reamintesc faptul că „misiunile desfășurate de forțele de ordine au cu preponderență un caracter preventiv, scopul urmărit nefiind aplicarea sancțiunilor ci conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție instituite de autorități”. 

În raportările din sfârșitul de săptămână trecut figurează amenzi în cuantum de peste 8.000 de lei. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.