ACTUALITATE 9 aprilie 2017

Amendă pentru un şofer care a staţionat pe pietonala din faţa casei de amanet din Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 4659 vizualizări

Un şofer cu mașină înmatriculată în județul Buzău, care a staţionat în 22 martie în zona pietonală din fața casei de amanet din Întorsura Buzăului, stârnind deopotrivă amuzamentul și furia locuitorilor, a fost amendat de polițiștii întorsureni.

Potrivit informațiilor transmise către ziarul nostru de Inspectoratul de Poliție Județean Covasna, șoferul respectiv a fost chemat în 4 aprilie a.c. la sediul Poliției din orașul Întorsura Buzăului și a fost sancționat contravențional cu „amendă cuprinsă între 290 și 535 de lei și două puncte de penalizare, cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege în termen de 48 de ore”, arată documentul transmis de poliţie.

Aceeaşi sursă arată că oamenii legi au fost sesizaţi despre producerea evenimentului în data de 22 martie, după ora 12:30, după ce autoturismul a părăsit zona pietonală şi raza teritorială a oraşului, de către o persoană care a fotografiat incidentul. În urma sesizării s-au întreprins măsuri în vederea identificării proprietarului/utilizatorului autoturismului, iar la data de 4 aprilie 2017 acesta a fost invitat la sediul Poliţiei Oraşului Întorsura Buzăului şi sancţionat contravenţional”.

În 22 martie, în jurul prânzului, liniştea din centrul oraşului Întorsura Buzăului a fost perturbată de un şofer, cu numere de Buzău, care a pătruns pe zona pietonală, oprind în faţa casei de amanet din localitate şi blocând astfel complet accesul pietonilor. Imediat, imagini şi filmuleţe cu pătrunderea ilegală au fost postate pe reţelele de socializare, stârnind vâlvă şi amuzament pentru că este un eveniment care nu se întâmplă în fiecare zi la Întorsura Buzăului.

În astfel de cazuri, poliţia recomandă ca solicitarea intervenţiei să fie făcută în cel mai scurt timp „pentru identificarea şi sancţionarea, de îndată, a persoanelor care încalcă normele legale. Prescripţia aplicării sancţiunii contravenţionale intervine în termen de şase luni de la săvârşirea faptei, conform O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, termen în care poliţiştii se pot autosesiza şi aplica sancţiunea contravenţională”, arată răspunsul formulat de Poliţie la solicitarea ziarului „Observatorul de Covasna”.

Sursă foto: Facebook.

Teme articol: poliţie parcare amenda trotuar
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.