ACTUALITATE 14 martie 2018

Amendă de 5.000 de lei și pentru primarul din Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 8032 vizualizări

Steagurile au fost motivul și în acest caz

Prefectura județului Covasna l-a amendat miercuri și pe primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, pentru că nu a arborat și Drapelul României lângă cel al Ungariei. 

Ca urmare a nearborării, în data de 14 martie 2018, a Drapelului României, alături de Drapelul Ungariei, drapel arborat în mai multe locuri din centrul municipiului Târgu Secuiesc, încălcându-se, astfel, prevederile Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice, respectiv de arborare a Drapelului României împreună cu Drapelul Ungariei, Primarul municipiului Târgu Secuiesc a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5000 lei.

Sancţiunea a fost aplicată în temeiul art. 24 alin(1) lit.g din H.G. nr.1157/2001. Precizăm că potrivit art.7 din Legea nr. 75/1994 şi art.6 din H.G. nr.1157/2001 drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi”, arată comunicatul de presă transmis miercuri de Prefectura județului Covasna.

Prefectura Covasna l-a amendat miercuri și pe primarul Antal Árpád, tot cu suma de 5.000 de lei din același motiv, și anume că nu s-a conformat somației de a afișa simbolurile statului român lângă cele ale Ungariei, arborate marți în tot centrul municipiului Sfântu Gheorghe, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. 

Marți, Prefectura a somat Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe să arboreze şi drapelul României lângă steagul Ungariei cel târziu până miercuri, 14 martie. Reprezentanții primăriei Sfântu Gheorghe au răspuns Instituției Prefectului că drapelul României se va arbora doar în 15 martie, cu ocazia vizitei dr. Lázár János, ministru, Şef al Cabinetului Prim-ministrului Ungariei, invitat și vorbitor în cadrul ceremoniei derulate cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni și că altfel nu se încalcă prevederile legale invocate de Prefectură.

Sursa foto: kezdi.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.